1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yargıtay’dan Boşanma Davasında Önemli Karar: Kayınvalidem ve Kayınbabamı ‘Anne Baba’ Diye Çağırmamak Kusur Sayıldı

Yargıtay’dan Boşanma Davasında Önemli Karar: Kayınvalidem ve Kayınbabamı ‘Anne Baba’ Diye Çağırmamak Kusur Sayıldı

featured
service

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kayınvalide ve kayınbabaya “anne, baba” diye hitap etmeyen bir kadını, boşanma davasında kusurlu sayarak hukukun önemini bir kez daha vurguladı. Yerel mahkemenin kararını onayan daire, bu davranışın evlilik birliğinin sarsılmasında etkin bir etkisi olduğunu belirtti.

İsmail Yılmaz, eşi Fatma’nın kendi ailesine saygı göstermediğini iddia ederek boşanma davası açtı. Fatma ise, eşinin kendisine vakit ayırmadığını ve kendisini istemediğini öne sürerek karşı dava açtı. Bursa 8. Aile Mahkemesi, kadının kayınvalide ve kayınpederine “anne baba” şeklinde hitap etmediği gerekçesiyle kadını tam kusurlu buldu.

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, kadının kayınvalidesi ve kayınpederine hitap tarzını evliliği sarsan bir kusur olarak görmedi. Ancak istinaf başvurusu Yargıtay’a taşındı. Yargıtay, bu davranışın boşanma davasında önemli bir kusur olduğuna karar vererek tarafların boşanmasına onay verdi.

Yargıtay, tarafların evlilik birliğinin temelden sarsıldığını ve boşanma sebebinin yasal olarak geçerli olduğunu ifade ederken, kadının “anne, baba” hitabında bulunmamasının evliliği sarsacak bir durumu teşkil ettiğini belirtti. Bu bağlamda, erkekte kusura neden olabilecek durumların yaşandığı kabul edilmedi.

Mahkeme, kadının boşanma talebinin konusuz kalmasına hükmederek, bu durumu ise eşit kusur oranıyla değerlendirdi. Karar, aile hukukundaki etik ve ahlaki yükümlülükleri de gün yüzüne çıkarttı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yargıtay’dan Boşanma Davasında Önemli Karar: Kayınvalidem ve Kayınbabamı ‘Anne Baba’ Diye Çağırmamak Kusur Sayıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz