1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yavru Kedi Katliamına Hayvan Severlerden Tepki: ‘Adaletin Sulamadığı Toprakta İsyan Çiçek Açar’

Yavru Kedi Katliamına Hayvan Severlerden Tepki: ‘Adaletin Sulamadığı Toprakta İsyan Çiçek Açar’

featured
service

Niğde ve Ankara’da yaşanan katliamların ardından geçtiğimiz günlerde Manisa Salihli’de Muzaffer Şen isimli vatandaş üç yavru kediyi başlarına vurarak katletmişti.

Katliamın ardından İzmir Yaşam Hakları Savunucuları ve Salihli’deki hayvan severler Salihli Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek katliama karşı basın açıklaması düzenledi.

Grup, “Katlettiğiniz hayvanlar sonunuz olacak”, “Katiller içeri, hayvanlar dışarı” ve “Kafesleri parçala” sloganları atarak yaşanan katliamlara ses yükselttiler. Hayvan severler adına açıklamayı, İzmir Yaşam Hakkı Savunucularından Gizem Tarhan yaptı.

Yasanın geri çekilmesi çağrısının yapıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Manisa Salihli’de yavru kedileri fırça sapı ile vahşice katleden Muzaffer Şen’in bu kan donduran barbarlığı karşısında derin bir öfke içindeyiz. Bu insanlık dışı saldırı, yalnızca savunmasız hayvanları hedef almakla kalmamış, aynı zamanda toplumun vicdanına karşı işlenmiş bir suçtur. Bu şiddetin, iktidarın kanlı ve adaletsiz yasalarından cesaret aldığını çok iyi biliyoruz. Hayvan haklarını sistematik olarak göz ardı eden, şiddeti neredeyse teşvik eden ve suçu cezasız bırakan bu politikalar, Muzaffer Şen gibi katillerin ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor. Bu nedenle, yalnızca bu caniyi değil, aynı zamanda hayvanlara yönelik şiddeti normalleştiren mevcut düzeni de şiddetle kınıyor ve teşhir ediyoruz.”

“Toplumsal güvenliğimizi tehdit eden bu tür kişiler, en ağır cezalarla yüzleşmeli ve toplumdan derhal uzaklaştırılmalıdır. Hayvanlara yönelik her türlü zulüm, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur ve bu suçun cezasız kalması, gelecekte daha büyük vahşetlerin yaşanmasının önünü açmaktadır. Bu nedenle, hayvanlara uygulanan şiddetin bir an önce durdurulması ve faillerin hak ettikleri cezayı alması için adalet mekanizmalarının derhal harekete geçmesini talep ediyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yavru Kedi Katliamına Hayvan Severlerden Tepki: ‘Adaletin Sulamadığı Toprakta İsyan Çiçek Açar’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz