1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yeni Başvuru Dönemi Başlıyor! “Yarısı Bizden” Kampanyasında Tarih Kısıtlaması Kalktı

Yeni Başvuru Dönemi Başlıyor! “Yarısı Bizden” Kampanyasında Tarih Kısıtlaması Kalktı

featured
service

İstanbul’u Depreme Hazırlama Çalışmaları

Bakan Kurum, yeni başvuru döneminde çeşitli iyileştirmeler yapıldığını açıkladı. Artık otopark ve sığınak alanları proje metrekaresinin dışında tutulacak ve hak kaybı yaşanmasının önüne geçilecek. Yüklenici firmalara da kolaylıklar sağlanacak, işe başladıklarında sözleşme bedelinin %30’u hemen ödenecek.

( = window. || []).push({});

Bakan Kurum, “Yarısı Bizden” kampanyasında 39 ilçede vatandaşların süresiz başvuru yapabileceğini duyurdu. “Yarısı Bizden” kampanyasının önceki döneminde 2,5 ayda 1 milyon 225 bin bağımsız bölüm için başvuru aldıklarını belirten Kurum, projelerin vatandaşlarla el ele vererek tamamlanacağını vurguladı.

Kurum, bu kararlarla “Yarısı Bizden” kampanyasının daha da hızlanacağını ve İstanbul’un en kısa sürede depreme hazır hale geleceğini belirtti. “Yarısı Bizden” kapsamında Bağcılar Yenimahalle Ece Sitesi, Güngören Tozkoparan, Kartal Orhantepe, Küçükçekmece Güneş Sitesi ve Üsküdar Basko Sitesi’nde toplam 4 bin 408 ev ve dükkanın temellerinin yakında atılacağı müjdesini verdi.

Belediye ve Vatandaşlara Çağrı

Deprem riskine dikkat çeken Bakan Kurum, belediyelere ve vatandaşlara çağrıda bulundu. “Bu şehirde deprem tehlikesiyle bir arada yaşıyoruz. Hep birlikte harekete geçmemiz lazım,” dedi. Kurum, İstanbul’un depreme hazır hale getirilmesi için herkesin el birliğiyle çalışması gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni Başvuru Dönemi Başlıyor! “Yarısı Bizden” Kampanyasında Tarih Kısıtlaması Kalktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz