1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yeni çözüm süreci tartışması: Samimiyet varsa varız

Yeni çözüm süreci tartışması: Samimiyet varsa varız

featured
service

Ne Devlet Bey’in bizi hapsettiği yerde, ne Tuncer Bakırhan’ın işaret ettiği istikametteyiz. Üzerimize düşeni cesaretle yapacağız. Biz siyasetin kısır tartışmalardan uzaklaşmasını istiyoruz. Bunun için artık sözün konuşulmasını, sıkılı yumrukların açılmasını istiyoruz.

Milli bir stratejik planlama varsa sonuna kadar arkasındayım. Ama eğer Öcalan’dan mektup alıp 2019 seçimlerine gittikleri gibi taktik bir manevra yapıyorlarsa sonuna kadar karşısında oluruz. Bu onlara da millete de bir fayda getirmez.

Bugünün Türkiye’sinde artık böyle bir terör örgütü olmamalı. Diyalog ve çözüm çabaları olumlu sonuçlar doğurabilir. Samimi ve iyi hazırlanmış bir strateji çerçevesinde yürütülecek bir sürece destek vereceğiz. Ancak, bu sürecin gerçekçi olup olmadığından emin değiliz.

2011’de ‘Çözüm’ adı altında başlayan ihanet süreci, 2015’te ‘Rafa Kaldırdık’ sözü ile uyutuldu. Şimdi DEM ile el sıkışılıyor. Bunun adı ihanet süreci. Terörist başı Abdullah Öcalan’a ev hapsi istemenin önünü açan bu elin sahiplerine milliyetçi denilebilir mi?

manset-jpg.jpg

DEVA Partisi’nde değişim sinyali veren Babacan, yeni çözüm sürecine ilişkin ise “Bugünün Türkiye’sinde artık böyle bir terör örgütü olmamalı. Diyalog ve çözüm çabaları, olumlu sonuçlar doğurabilir ancak sürecin gerçekçi olup olmadığından emin değiliz” dedi.

Hafta sonu yapılan kongrede yeniden Genel Başkan seçilen DEVA Partisi lideri Ali Babacan, katıldığı bir canlı yayında soruları cevapladı. Partisinin yeni dönemde hedeflediği üç önemli seçmen kitlesini; “Muhafazakarlar, merkez sağ seçmenler ve gençler” şeklinde açıklayan Babacan, şöyle devam etti: “Geçmişte AK Parti’ye destek veren ancak şu anda iktidarın politikalarından rahatsız olan milyonlarca dindar muhafazakar vatandaş var. Bu kesim ve son seçimlerde sandığa gitmeyen seçmenler, yeni bir siyasi arayış içerisinde. Biz, onlara yeni bir siyasi seçenek sunuyoruz. ikinci hedef kitlemiz, merkez sağ seçmeni. Menderes, Özal ve Demirel dönemlerine özlem duyanlar… Üçüncü hedef kitlemiz, gençler. Özellikle 25 yaş altı gençler, ekonomik ve sosyal sorunlar karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Bu umutsuzluğa çözüm getirmek için çalışmalar yaptık. Yeni dönemde bu kesimlere odaklanacağız. Vatandaşlarımız, mevcut iktidardan memnun değil ama diğer tarafa da güvenmiyor. Biz, merkez sağda yer alan partilerle iş birliği yaparak bu sıkışmışlığa bir çözüm getirmeyi hedefliyoruz. Bu iş birliği, ilerleyen süreçte bir seçim ittifakına dönüşebilir.”

Ali Babacan, yeni çözüm sürecine ilişkin yaşanan tartışmalar hakkında ise, şunları kaydetti: “Bugünün Türkiye’sinde artık böyle bir terör örgütü olmamalı. Diyalog ve çözüm çabaları, olumlu sonuçlar doğurabilir. Samimi ve iyi hazırlanmış bir strateji çerçevesinde yürütülecek bir sürece destek veririz. Ancak, bu sürecin gerçekçi olup olmadığından emin değiliz. Ortada iyi bir hazırlık var mı, yoksa bu sadece siyasi gündemi oyalamak için mi ortaya atıldı, şu an bilmiyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni çözüm süreci tartışması: Samimiyet varsa varız
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz