1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yeni Dönem: Bağımlılıkla Mücadelede Değişiklikler

Yeni Dönem: Bağımlılıkla Mücadelede Değişiklikler

featured
service

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bağımlılık konusunun giderek genişlediğini, sadece madde, alkol ve sigara bağımlılığı ile sınırlı kalmadığını vurguladı.

Son zamanlarda artan dijital ve oyun bağımlılığının çocukların sağlık üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirten Göktaş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın liderliğinde bağımlılıkla mücadele için yeni bir kurul kurulacağını açıkladı.

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen “Dünya İnsani Yardım Günü” etkinliğinde, iyilik hareketlerinin önemine dikkat çeken Göktaş, Türkiye’nin insan odaklı politikalarını vurgulayarak, toplumu kapsayan sistemlerin kurulmasına yönelik çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

“Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye” prensibiyle hareket ettiklerini söyleyen Göktaş, aileyi güçlendirmek amacıyla Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Eylem Planı’nın hayata geçirildiğini belirtti.

Bakanlık, şiddet mağdurlarına yönelik birçok proje geliştirdiğini ve şiddet döngüsünü kırmayı hedeflediğini açıkladı. Ülkede aktif olarak faaliyet gösteren 82 Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ile Alo 183 Şiddetle Mücadele Hattı ile destek sağlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni Dönem: Bağımlılıkla Mücadelede Değişiklikler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz