1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yeni muhtardan ilk icraat: ‘Cenaze evine yemek götürülür’ diyerek taziye yemeğini kaldırdı

Yeni muhtardan ilk icraat: ‘Cenaze evine yemek götürülür’ diyerek taziye yemeğini kaldırdı

featured
service

Muhtar Özcan Kaya, ilk icraat olarak cenaze evindeki taziye yemeklerini kaldırdı. “Cenaze evinde yemek yenmez, yemek götürülür” düşüncesiyle aldığı kararı, mahallenin dört bir yanına astığı afişlerle duyurdu. Yeni muhtarın ilk icraatı mahalleliden tam not aldı.

Cenaze evindeki verilen yemeğin masrafının bir öğrenciye burs olarak verilebileceğini dile getiren Kaya, “Toplumun reflekslerini böyle harekete geçirmek istedim. Çünkü burada ekonomik ve sosyal olarak toplumun sıkıntıları var. Dolayısıyla da her cenaze evinde, klasik ve moda olmuş gibi yemek programları yapılıyor. Örneğin bir yemek programlarında, inanılmaz derecede halka çok büyük külfet oluyor. Ben bunu ortadan kaldırmak için bu şekil pankartları astım. Eğer illaki bir yere yemek verecekseniz, bunun ekonomik boyutunu düşünün. Ekonomik kısmı üniversiteli öğrencilerimize burs olarak da aktarabilirsiniz gibisinden topluma açıklama yaptım.” ifadelerini kullandı.

Sarıseki Mahallesinde yaşayan 50 yaşındaki Bestami Çelik, muhtarın ilk icraatından memnun olduğunu ifade ederek, “Seçilen muhtarı takdir ediyorum. Tebrik ediyoruz olması gereken buydu. 3 tane pankart asıldı, çok güzel oldu. Cenazelerde yemek yenmez gerçekten yemek götürülür. Çünkü orası bir cenaze evi, eğlence yeri değil. Muhtarımız da böyle bir pankart astı ve Sarısekililerin de buna uyacağını biliyoruz. Vatandaşların uymasını temenni ediyoruz.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni muhtardan ilk icraat: ‘Cenaze evine yemek götürülür’ diyerek taziye yemeğini kaldırdı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz