1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yeniden Refah Partisi’nden erken seçim açıklaması: “23 Kasım 2025 veya 17 Mayıs 2026 doğru zaman”

Yeniden Refah Partisi’nden erken seçim açıklaması: “23 Kasım 2025 veya 17 Mayıs 2026 doğru zaman”

featured
service

Yol-İş Sendikası’nın ülke genelinde gerçekleştirdiği iş bırakma eylemine de değinen Kılıç, “Türkiye genelinde Yol-İş çalışanları bugün sabah saatlerinde bir saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Bu eylemin ardında vergi dilimlerinin yükselmesi, zam oranlarının düşmesi ve emeklilere yapılan kesintilerin artması yatıyor” ifadelerini kullandı.

Kılıç, iş bırakma eyleminin sabah 7.30 ile 8.30 arasında düzenlenmesini, çalışanların işyerindeki amirlerine karşı iyi niyet göstergesi olarak yorumladı ve bu seçimi “zekice ve anlamlı” bulduğunu dile getirdi. Hükümete çağrıda bulunan Kılıç, çalışanların haklarının gözetilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Başta Maliye Bakanı olmak üzere tüm hükümet üyelerini çalışanların vergi dilimlerinde iyileştirme yapmaya ve yüksek enflasyon karşısında ezilmekten kurtarmaya davet ediyoruz” dedi.

Suat Kılıç, Türkiye’de açlık sınırının 20 bin liraya dayandığını ve asgari ücretin 17 bin lira, en düşük emekli maaşının ise 12 bin 500 lira olduğunu hatırlattı. Bu maaşlarla geçinmenin imkansız hale geldiğini belirten Kılıç, hükümete kaynak yaratma çağrısı yaptı. “Türkiye’nin kaynakları harekete geçirilerek vatandaşlarımız açlık sınırının üzerine bir gelire kavuşturulmalıdır” diye konuştu.

Kılıç, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında vatandaşların giderek daha fazla zorlandığını dile getirerek, “Açlık sınırının altında yaşayan bir ülke olmayı hak etmiyoruz. Acilen önlem alınmalı, kaynak bulunmalıdır” ifadelerini kullandı. Durumun giderek kötüleştiğine dikkat çeken Kılıç, çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeniden Refah Partisi’nden erken seçim açıklaması: “23 Kasım 2025 veya 17 Mayıs 2026 doğru zaman”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz