1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yenidoğan çetesinin hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

Yenidoğan çetesinin hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

featured
service

Olay, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne Mart 2023’te gelen bir CİMER ihbarıyla ortaya çıktı. Yapılan ihbarda, bazı özel hastanelerin bebekleri uygun olmayan yöntemlerle sevk ettikleri ve yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde ihmallerin yaşandığı ortaya çıktı. Soruşturma süreci hızla başlatıldı ve İl Sağlık Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu harekete geçti. Nisan 2024’te emniyet ekipleri, İstanbul ve Tekirdağ’da eş zamanlı operasyonlar düzenleyerek 47 şüpheliyi gözaltına aldı, bunlardan 22’si tutuklandı.

Soruşturma boyunca, bebek ölümleri ve diğer suistimallerle ilgili deliller toplandı. Savcılık, Ağustos 2024’te Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı raporu inceleyerek, bebek ölümleri ile şüpheliler arasındaki bağları araştırdı. Hazırlanan iddianameye göre, şüphelilerin 10 bebek ölümünden sorumlu olabilecekleri değerlendirildi.

İddianamede, ölen bebekler “maktul”, SGK İstanbul İl Müdürlüğü ise “suçtan zarar gören” olarak yer aldı. 19 hastane ve sağlık şirketi “malen sorumlu”, 47 kişi ise “şüpheli” olarak belirlendi. Suç örgütünün başında olduğu belirtilen doktor şüpheli Fırat Sarı ve doktor İlker Gönen’in, çeşitli özel hastanelerin yenidoğan ünitelerini kiraladığı ve burada usulsüzlük yaparak SGK’dan yüksek miktarda ödeme aldığı öne sürüldü.

Şüphelilerin bebeklerin sağlık durumlarını manipüle ettikleri, tedavi ve bakım süreçlerinde gereken müdahaleleri yapmadıkları, hatta pasif ötenazi uygulayarak bebeklerin hayat haklarını ihlal ettikleri belirtildi. Örgütün başındaki isimler için 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edilirken, diğer şüpheliler için de benzer suçlamalarla uzun süreli hapis cezaları istendi.

Sağlık Bakanlığı, soruşturmanın ardından özel hastanelerin ruhsatlarını iptal ederek hastanelerin kapatılmasına karar verdi. Sanıklar, “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “nitelikli dolandırıcılık”, “resmi belgede sahtecilik” gibi suçlardan yargılanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenidoğan çetesinin hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz