Yenidoğan şebekesine operasyon: Aralarında doktorların da bulunduğu 41 kişi gözaltında

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doktorlar Fırat S. ile İlker G’nin, irtibatlı oldukları 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla ortak hareket ettiği tespit edildi.

Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde kalan her bebek hasta için SGK Başkanlığınca o özel hastaneye günlük 8 bin TL ödeme yapıldığı, bu sebeple özel hastanelerin 112 acil servisten kasıtlı olarak yönlendirdiği bebekleri iyileşmiş olsalar dahi SGK’nın ödeme yaptığı maksimum gün süresince hastane yoğun bakımında tutmaya devam ettiği tespit edildi.

Hastanelerin, yoğun bakım ünitelerinde 7/24 bulunması zorunlu doktorları, masraftan kaçmak için yoğun bakım servisinde bulundurmadığı ortaya çıktı. Ayrıca hastanelerin, sadece resmi kayıtlarda isminin görünmesi için kimliğini kiraladığı doktorların HTS kayıtlarında, özellikle bebek hastaların durumlarının ağırlaştığı günlerde bambaşka noktalarda oldukları belirlendi.

Öte yandan; yoğun bakım ünitelerinde hemşirelerin çalıştırıldığı, acil durumlarda telefonla hemşirelerin birbirlerine hangi müdahalede bulunmaları gerektiğini anlattıkları ve yapılan denetimler esnasında veya hasta yakınları doktorla görüşmek istediğinde hemşirelerin kendilerini doktor olarak tanıttıkları tespit edildi.

Soruşturmada elde edilen deliller ile 300 şüpheli belirlenirken hakkında somut delil elde edilen 41 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul ve Tekirdağ’da dün eş zamanlı operasyonlar yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenidoğan şebekesine operasyon: Aralarında doktorların da bulunduğu 41 kişi gözaltında

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz