Yerlikaya’ya vatandaşlık verilen yabancı uyruklu kişilerin sayısı soruldu; ‘yönetmeliğe göre yürütülmekte’ diyerek geçiştirdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Yerlikaya’nın yanıtında ise sorular görmezden gelindi. Yanıtta yalnızca, “Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin iş ve işlemler, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğe göre yürütülmektedir” ifadesi yer aldı.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre; CHP’li Bakırlıoğlu, “Biz bakandan bir sayı beklerken Yerlikaya, sorularımıza dalga geçer gibi bir yanıt vermiştir. Bu tek satırlık yanıt, bakanın mültecilerle ilgili durumun ciddiyetini kavrayamadığının göstergesidir. Kimden, neyi saklıyorsunuz?” dedi. Bu soruları sormalarındaki amacın Mayıs 2023 seçimlerindeki açıklanamayan seçmen sayısı olduğuna işaret eden Vehbi Bakırlıoğlu, şöyle devam etti:

“Yaptığımız hesaplamalara göre son beş yılda Türk vatandaşlığı almış en az 800 bin yeni seçmen bulunmaktaydı. Türkiye’nin kaderi 400 bin dolara vatandaşlık sattıkları kişilere bırakılmıştır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yerlikaya’ya vatandaşlık verilen yabancı uyruklu kişilerin sayısı soruldu; ‘yönetmeliğe göre yürütülmekte’ diyerek geçiştirdi!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz