1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Yeşil Cennet’ olarak biliniyor, güzelliği büyülüyor! 1997 yılında keşfedildi, geleni gideni bitmiyor!Gizemi ise hala çözülemedi

‘Yeşil Cennet’ olarak biliniyor, güzelliği büyülüyor! 1997 yılında keşfedildi, geleni gideni bitmiyor!Gizemi ise hala çözülemedi

featured
service

Kastamonu Şenpazar ilçesinde yer alan Şehriban Kanyonu, il merkezinde 97 kilometre mesafede bulunuyor. Karadeniz sahiline uzaklığı ise 38 kilometre olan Şehriban kanyonu Şenpazar ilçesinde yer almaktadır. Şenpazar ilçesi kuzeyde Cide, güneyde Azdavay, doğuda Doğanyurt ve batıda Pınarbaşı ilçeleri ile komşudur. Deniz seviyesinden 335 metre yükseklikte yer alan şirin bir yerleşim yeri olan Şenpazar kardelen çiçeği ile özdeşleşmiş bir ilçedir.

Coğrafi yapısı ile birlikte oldukça ürkütücü ve uzman ekipler tarafından teknik destekle 8 saatte geçilebilen Şehriban Kanyonu, küçük şelaleler ve göletler oluşturarak devam eden ve kimi yerlerde 600 ila 700 metrelik kaya duvarlara dönüşen bir kanyon olarak görülüyor. Cide ilçesi sınırına vardığınızda Aydos kanyonu olarak anılan bu doğal oluşum Kurtköyesinde genişler ve Karadeniz’de doğru yavaş yavaş ilerler.

Kanyona özel aracınızla veya otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Kastamonu’ya gittikten sonra Şenpazar ilçesine geçip Dağlı Dereköy ve Kumlu Köyü mevkinde bulunan Şenpazar çayına ulaşarak Kanyon’a gidebilirsiniz.

Türkiye'de Bulunan Baş Döndüren Güzellikteki 22 Kanyon | ListeList.com

Yeşil cennet olarak bilinen Kastamonu’da Şehriban Kanyonu’nun yanı sıra Valla Kanyonu ve Horma Kanyonu da bulunmaktadır. Dünyanın en derin 2 kanyonu olarak bilinen Valla Kanyonu, bir ucundan diğer ucuna 3 kilometre uzunluğunda ahşap platformla geçirmektedir. Horma Kanyonu ise bölgede doğa harikası olarak tanınan Ilıca Şelalesi ve dünyanın en büyük 4 mağarası olarak bilinen Ilgarini mağarasını bulundurmaktadır. Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesi birçok ziyaretçinin dikkatinde yer alıyor.

Valla Kanyonu, Devrekani Çayı’nın Küre Dağları içinde oluşturduğu enfes bir görüntüye sahiptir. Pınarbaşı’nın 26 kilometre kuzeyindeki Muratbaşı Köyü yakınlarında, Devrekani Çayı ile Kanlıçay’ın buluştuğu yerde başlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Yeşil Cennet’ olarak biliniyor, güzelliği büyülüyor! 1997 yılında keşfedildi, geleni gideni bitmiyor!Gizemi ise hala çözülemedi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz