1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yetiştiricilik Avcılığı Geçiyor: Balık Stokları Tehlikede

Yetiştiricilik Avcılığı Geçiyor: Balık Stokları Tehlikede

service

Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Sinan Mavruk, balık yetiştiriciliğinin dünya genelinde avcılıktan daha fazla ürün sağlamaya başladığını belirtti. Yetiştiricilik, bu yıl elde edilen balık ürünlerinin %51’ini oluşturuyor.

Mavruk, balık stoklarını tehdit eden iki önemli faktörü vurguladı: küresel ısınma ve sürdürülebilir olmayan avlanma yöntemleri. Bu durum, dünya genelinde birçok balık türünün azalmasına neden oluyor.

Prof. Mavruk, dünya genelinde kayıt altına alınan yaklaşık 37 bin balık türünden 18 bininin denizlerde yaşadığını söyledi. En yüksek balık biyoçeşitliliği, Malay Takımadaları gibi belirli bölgelerde bulunuyor.

Akdeniz’deki balık türleri üzerindeki baskı artarken, yabancı türlerin bölgeye girişi de sorun teşkil ediyor. Mavruk, Süveyş Kanalı’nin bu durumu etkileyen bir etken olduğuna dikkat çekti.

Artan deniz suyu sıcaklıkları, türlerin yaşam alanlarını tehdit etmekte; 2060 yılında 20, 2099’a kadar ise 54 türün Akdeniz’de artık görülmeyeceği öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yetiştiricilik Avcılığı Geçiyor: Balık Stokları Tehlikede
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz