1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yetkilileri harekete geçirecek hamle: Çinliler gözünü o adaya dikti! Özel mülk için 300 milyon Euro istendi!

Yetkilileri harekete geçirecek hamle: Çinliler gözünü o adaya dikti! Özel mülk için 300 milyon Euro istendi!

featured
service

Şirket avukatı Per Kyllingstad, Oslolu sanayiciler tarafından bölgede asbest madenciliği yapmak için kurulduğunu belirterek arazide hiçbir çalışma yürütülmediğini söyledi. Independent Türkçe’nin aktardığı bilgiler doğrultusunda Norveç’in Svalbard üzerindeki egemenliğini tanıyan Svalbard Anlaşması uyarınca satış işlemlerinin yapılabileceği belirtildi.

1920 tarihinde yapılan anlaşmada Türkiye’nin yanı sıra Çin ABD, Suudi Arabistan ve Japonya’nın da bulundu 46 ülkenin imzası yer almaktadır. Kyllingstad, anlaşma gereği tüm ülkelerin satın alma sürecinin eşit şekilde dahil olabildiğini dile getirdi. Uzun bir süredir Kuzey Kutbu ve Svalbard’a ilginin yoğun olduğunu belirten Kyllingstad, potansiyel alıcılar arasında Çinlilerin yer aldığını vurguladı.

Norveç’in Svalbard’daki Longyearbyen bölgesine havalimanı ve ev inşa ettiklerini dile getiren avukat, Rusya’ya ait bir kömür madeninin faaliyette olduğunu belirterek anlaşma doğrultusunda bölgeye asgari üst inşa edilmesinin yasak olduğunu söyledi.

2018-2019 yılları içerisinde arazinin satışı için Norveç Devleti ile görüşme yapıldığını belirten avukat, fiyatta anlaşma olmadığı için sürecin olumsuz sonuçlandığını vurguladı. Arazinin satış işlemleri için destek sağlayan hukuk firması Zeiler Floyd Zadkovich’ten avukat Jonathan Webb, potansiyel alıcılar arasında çeşitli devletlerin yanı sıra ultra yüksek gelirli kişilerin olduğunu söyledi.

Bölgenin 50 ile 100 yıl sonra değerlenebileceğini dile getiren Norveçi Fridtjof Nansen Enstitüsü’nden Andreas Osthagen, Çinlilerin araziyi satın alması durumunda Norveç makamlarının harekete geçeceğini de belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yetkilileri harekete geçirecek hamle: Çinliler gözünü o adaya dikti! Özel mülk için 300 milyon Euro istendi!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz