YKS’nin Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumuna 2 milyon 819 bin 362, Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumuna ise 1 milyon 776 bin 496 aday katılmıştı.
Adaylar, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’ndaki kurallara uyarak ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle tercih yapabilecekler. Tercih işlemleri sadece internet üzerinden gerçekleştirilebilecek, başvuru merkezlerinde veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.
YKS tercihlerinde adaylar en fazla 24 bölüm tercih edebilecek. Tıp, diş hekimliği, eczacılık, mimarlık, mühendislik, öğretmenlik ve hukuk gibi programlar için başarı sıralaması şartı devam ediyor. Bu yılki hukuk programlarına yerleştirme için Eşit Ağırlık en düşük 125 bininci, mühendislik programlarına yerleştirme için sayısal en düşük 300 bininci, mimarlık programlarına yerleştirme için sayısal en düşük 250 bininci, tıp programlarına yerleştirme için sayısal en düşük 50 bininci, öğretmenlik programlarına yerleştirme için ilgili puan türünde en düşük 300 bininci, eczacılık programlarına yerleştirme için sayısal en düşük 100 bininci ve diş hekimliği programlarına yerleştirme için sayısal alanda en düşük 80 bininci sıralamada olmak gerekiyor.
YKS sonuçlarına göre bir programa yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapacaklar. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihlerinde alınacak. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek ve ek yerleştirme süreci başlayacak. Merkezi yerleştirmede bir programa yerleşen adaylar, ek yerleştirme başvurusu yapamayacaklar.
Yorumlar kapalı.