Yoğun sıcaklıklar bitecek! Ancak o tarihten itibaren çok daha fenası mı gelecek?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 yılında yaşanan yaz mevsimi yıllar öncesinde yaşanmış o yoğun sıcaklıklardan çok daha fazlası ile yaşanıyor. Aylar öncesinden uyarılarla geleceği duyurulan EL Nino etkisi ile ülkede yaşanan yoğun sıcaklıklara Eyyam-ı Bahur, Basra sıcaklıkları da eklenince işin içinden çıkılamaz oldu. Adana gibi yaz sıcaklıklarını hep çok yükseklerde yaşayan illerde bile sıcaklıklar 45 derecelere kadar çıktı. Sokaklar caddeler parklar boş kaldı.

Ülkeyi etkisi altına alan bu sıcaklıklara karşı uzmanlar yaşlıları, çocukları ve kronik rahatsızlığı olanları uyarırken yüksek sıcaklıklarla tarlalardaki mahsullerde de olumsuz durumlar yaşandı. Birçok mahsul tarlada çürüdü. Üretimdeki sıkıntılar baş göstermeye başladı. Uzmanlar sonunda 22 Ağustos’tan itibaren sıcaklıkların azalacağını dile getiriyor. Ancak Kerem Ökten sıcaklıkların bitmesi ile beraber o kötü durumların geleceğini duyurdu.

Yaz sıcaklıklarının 22 Ağustos tarihinden itibaren biteceğini dile getiren uzmanlardan sonra Kerem Ökten yaz sıcaklıklarının bitmesi sonrasında soğuk havanın çok büyük geleceğini belirtti. Açıklamalarında; ‘’Kuzey Kutbu ağustos ayı sonunda hızla soğuk biriktirmeye başlıyor. Soğukların gücü artacak ve böylece tüm kuzey yarım küre soğuyacak…’’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yoğun sıcaklıklar bitecek! Ancak o tarihten itibaren çok daha fenası mı gelecek?

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz