1. Haberler
  2. Gündem
  3. YÖK duyurdu: Üniversitelere 2 Eylül’e kadar kayıt yaptırılabilecek

YÖK duyurdu: Üniversitelere 2 Eylül’e kadar kayıt yaptırılabilecek

featured
service

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, üniversite kayıtlarını herhangi bir nedenle gerçekleştiremeyen adaylar için 26 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında mazeret kayıt hakkı tanındı.

Bu kapsamda, 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşen ancak kayıt işlemlerini gerçekleştiremeyen adaylar, mazeretlerini bildirerek kayıtlarını belirtilen tarihler arasında yaptırabilecekler. Kayıt işlemleri, 2 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar devam edecek.

YÖK’ün bu kararı, yerleşen ancak kayıt döneminde yaşadığı çeşitli zorluklar nedeniyle işlemlerini tamamlayamayan adaylara yönelik bir kolaylık olarak değerlendirildi. Bu sayede, yerleştirildikleri yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıramayan öğrenciler, eğitim hayatlarına devam etme şansını kaybetmeyecekler.

Kayıt süreciyle ilgili olarak YÖK, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim kurumlarına başvurmaları gerektiğini ve mazeretlerini beyan etmeleri durumunda kayıt işlemlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YÖK duyurdu: Üniversitelere 2 Eylül’e kadar kayıt yaptırılabilecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz