Yola çıktılar akın akın geliyorlar! Ne Alman ne Rus, 1.5 milyonu Türkiye’ye geliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu’yla yaptıkları ortak basın toplantısında, yeni kararı şu sözlerle duyurmuştu:

“Rumen vatandaşlarının ülkemize kimlikle seyahatini mümkün kılacak düzenlemeyi hayata geçirdiğimizi bu vesileyle duyurmak istiyorum”

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, kimlikle giriş imkanıyla Romanya’dan Türkiye’ye gelen turistlerin sayısında minimum yüzde 30 artış yaşanacağını düşündüklerini söyledi. Pasaport ile vize masraflarının kalması da bütçenin tamamen tatil harcamalarına ayrılması anlamına geliyor.

Romanya, Antalya’ya da en fazla turist gönderen ülkelerden ilk 10’da yer alıyor. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, yeni düzenlemeyle birlikte Antalya’ya gelen turistlerin sayısında yüzde 50 artış olacağını öngörüyor.

Söz konusu düzenleme Türkiye’nin turizm gelirlerini artıracak gibi duruyor. Özellikle Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan dolayı yaşanan durağanlığı telafi etme konusunda epey yardımcı olacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yola çıktılar akın akın geliyorlar! Ne Alman ne Rus, 1.5 milyonu Türkiye’ye geliyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz