Yunan adaları için kapıda vize uygulaması başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapıda vize uygulamasının hayata geçirilmesi, Ege’nin her iki yakasındaki turizmciler tarafından olumlu karşılandı. Ayvalık-Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen firma sahibi Ali Jale, bu adımın uzun zamandır beklenen bir gelişme olduğunu belirtti. Jale, Yunanistan Başbakanı ile Cumhurbaşkanı arasındaki görüşmenin ardından alınan bu kararın talep gördüğünü ve artık resmiyet kazandığını ifade etti.

Kapı vizesi almak isteyenlerin iki biometrik fotoğraf, vize başvuru formu, feribot bileti ve adada konaklama süresi kadar otel rezervasyonu veya adada bir yakınında kalacaklar ise misafir edecek kişinin davetiyesine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Ali Jale, şunları ekledi:

“Tüm bu evrakların feribot firmaları ya da turizm acentelerine teslim edilmesi gerekiyor. Bizler de bu evrakları 4 gün içerisinde Midilli Adası’ndaki yetkililere ulaştırıyoruz. Başvuru sırasına göre de Yunan yetkilileri bu başvuruları değerlendiriyor”

Her başvurunun yüzde 100 kabul olacak anlamına gelmediğine işaret eden Ali Jale, “Başvuruları değerlendiren Yunan makamları, kapıda vize uygulamasına başvuru yapana vize verip vermeyeceğine karar verecektir. Bana göre bu başvuruların en fazla yüzde 3 ya da 4’ü olumsuz sonuçlanabilir. Ama yüzde 95 üzerindeki bir oranla da başvurular kabul edilecektir“ diye konuştu.

Ayvalık’ta faaliyet gösteren esnaf da, Türk vatandaşlarının kapıda vize uygulamasına ilgi göstereceğine dair herhangi bir şüpheleri olmadığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yunan adaları için kapıda vize uygulaması başladı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz