1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yunan botu bu kez Datça’da! Karaya kadar çıktılar – Ankaragündem

Yunan botu bu kez Datça’da! Karaya kadar çıktılar – Ankaragündem

featured
service

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Türk karasularını ihlal ederek göçmen kaçakçısına kovalama bahanesi ile karaya 50 metre kadar yaklaşan Yunanistan sahil güvenlik botu, bu kez Türk karasularını Datça ilçesi kıyılarını ihlal etti.

Sözcü’nün haberine göre, kıyıya yanaşan Yunan sahil güvenlik botundan inen bir kişinin karaya çıkarak göçmen kaçakçısına ait olduğu iddia edilen lastik botu alarak gittiği görüldü.

20 Eylül günü sabah saat 10.00 sıralarında Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar Mahallesi’ndeki Akçabük koyunun içine kadar girerek Türk karasularını ihlal ederek göçmen kaçakçısına kovalama bahanesi ile karaya 50 metre kadar yaklaşan Yunanistan sahil güvenlik botu bu kez Türk karasularını Datça ilçesi kıyılarında ihlal etti.

Datçalı bir balıkçı tarafından çekilen görüntüler şoke etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Yunan sahil güvenlik botunun Datça’nın bir koyunda karaya kadar geldiği, bottan inen maskeli bir kişinin karada bulunan zodiak botu denize çekerek, Yunanistan sahil güvenlik botunun nezaretinde koydan uzaklaştığı görüldü. Olayın yaklaşık bir hafta önce Datça kıyılarında yaşandığı iddia edildi.

Datça kıyılarına kadar göçmen kaçakçısını kovalayan Yunanistan sahil güvenliğinin karaya kadar gelip göçmen kaçakçısının karada terk ettiği zodiak botu son derece rahat hareketlerle karaya çıkıp denize çektikten sonra yine rahat hareketlerle Datça kıyılarından ayrılması görüntülere yansıdı. Yunanistan sahil güvenlik botunun yine yavaş hareketlerle Sömbeki (Simi) Adasına doru çekildiği ve beraberinde zodiak botu yedekleyerek götürdüğü görüldü.

Yunanistan sahil güvenlik botunun Datça açıklarındaki Simi (Sömbeki) Adası’nda konuşlu olduğu ileri sürüldü

Olayın duyulmasının ardından Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan sorumlu ve ve Denizcilik Bakanı Christos Stylianidis’e de olayla ilgili bilgi verildi.

Yapılan açıklamada özellikle İstanköy (Kos) ve Sömbeki (Simi) Liman Başkanlıkları’na talimat verilerek bu konuda daha dikkatli ve titiz davranılması konusunda uyarılarda bulunulmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yunan botu bu kez Datça’da! Karaya kadar çıktılar – Ankaragündem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz