1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yunanistan Varnava’da Yangın Sonrası Çözümler

Yunanistan Varnava’da Yangın Sonrası Çözümler

featured
service

Atina’nın yakınlarındaki Varnava bölgesinde meydana gelen yangın, birçok ailenin evsiz kalmasına neden oldu. Yangının ardından Yunanistan Otelcilik Derneği tarafından oluşturulan geçici konaklama platformu, mağdur olanlara yardım eli uzatıyor.

Yerel yönetimlerin sağladığı yardımların yanı sıra, yangından etkilenenlerin kalabileceği alanlar olarak Atina Olimpiyat Spor Kompleksi (OAKA) ve Kifisia’daki Zirinia Spor Salonu da faaliyete geçirildi.

Dün, öğle saatlerinde çıkan yangına 400’den fazla itfaiyeci ve 110 itfaiye aracıyla müdahale edildi. Ayrıca, 15 yangın söndürme uçağı ve 9 helikopter de yangınla mücadele eden ekiplerin destekçileri arasında yer aldı.

Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Vasilyos Vathrakoyannis, yangından dolayı çok sayıda evin zarar gördüğünü belirtti. Yangının yükselen alevleri 25 metreyi bulurken, rüzgarın fırtına seviyesine ulaştığı ifade edildi. Polis, risk altında bulunan 200’den fazla kişiyi güvenli bir şekilde tahliye etti.

Meteoroloji uzmanları, havanın ilerleyen günlerde yangın riskini artıracağını öngörerek vatandaşları uyardı. Ayrıca, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, ülke genelinin yarısının “kırmızı alarm” düzeyine geçtiğini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yunanistan Varnava’da Yangın Sonrası Çözümler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz