1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yunanistan’da Varnava Yangını: Yılın En Büyük Yangını

Yunanistan’da Varnava Yangını: Yılın En Büyük Yangını

featured
service

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın yakınlarındaki Varnava bölgesinde 11 Ağustos’ta başlayan yangın, ülkede yılın en büyük yangını olarak nitelendirilmektedir. Yangın, en az bir can kaybına yol açarak özellikle bölge halkını derinden etkilemiştir.

Yunanistan İtfaiyeciler Federasyonu Başkanı Nikos Lavranos, yaptığı açıklamada, yangının dün akşam saatlerinden itibaren tırmanan rüzgarların hızının azalmasıyla kontrol altına alınmaya başlandığını belirtti. Ancak, rüzgarların yeniden kuvvetlenmesi durumu, endişeleri beraberinde getiriyor. Şu anda 700’den fazla itfaiye personeli, yangınla mücadele için görevlendirilmiş durumda.

Lavranos, “Yangın beklenmedik bir şekilde ortaya çıktı ve şiddetli rüzgarlar nedeniyle hızla yayıldı” diyerek olayın ciddiyetine dikkat çekti. Yangın nedeniyle tahliye emirlerine uymayan bazı kişiler evlerinde mahsur kaldı ve bu durum, itfaiye ekiplerinin hayatını tehlikeye attı.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, yangın şimdiye kadar 100 bin dönümden fazla alanı etkisi altına aldı. Üç hastane, iki manastır ve çok sayıda yerleşim birimi tahliye edildi. Ülke, perşembe gününe kadar şiddetli rüzgarlar ve 40 dereceye kadar çıkması beklenen sıcaklıklarla yüksek yangın alarmı durumunda kalmaya devam edecek.

Yangınla mücadeleye destek amaçlı olarak Türkiye, Yunanistan’a iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderdi. Bu araçlar, Atina Eleftherios Venizelos Uluslararası Havalimanı’ndan kalkarak Tatoi Askeri Havaalanı’na ulaştı. Bunun yanı sıra, Fransa, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan ve Romanya gibi ülkelerden de uçak ve itfaiye ekipleri yardım göndermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yunanistan’da Varnava Yangını: Yılın En Büyük Yangını
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz