1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yunanistan’ın geri ittiği göçmenler sahil güvenlik tarafından kurtarıldı

Yunanistan’ın geri ittiği göçmenler sahil güvenlik tarafından kurtarıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Ege ve Akdeniz’de sürdürdükleri yoğun denetimler kapsamında son 4 gün içerisinde Aydın, Muğla ve İzmir açıklarında 147’si çocuk 348 düzensiz göçmeni kurtardı.

Düzenlenen kurtarma operasyonları şu şekilde: 7 Nisan’da Muğla’nın Bodrum açıklarında Yunanistan’dan yola çıkan ve Türk karasularına geri itilen 3 sandalda yer alan 52 göçmen ile birlikte 2 Kaçakçı yakalandı. Aynı gün içerisinde İzmir Çeşme ve Karaburun açıklarında da 2 teknede ve bir lastik botta bulunan 55 göçmen kurtarıldı. 

Hemen ertesi gün Aydın Kuşadası açıklarında Motor arızası sebebiyle sürüklenen bir lastik botta bulunan 28 göçmenin kurtarıldığı belirtilirken, 9 Nisan’da İzmir Çeşme’de batma tehlikesi geçiren bir botta bulunan 44 Göçmen ile birlikte Muğla Fethiye’de bir lastik bottaki 21 göçmen yakalandı. 10 Nisan’da aldıkları ihbarı değerlendiren ekipler; Muğla Bodrum, İzmir Selçuk, Urla ile birlikte Aydın Kuşadası’nda 4 ayrı operasyon kapsamında 79 düzensiz göçmenin yakalandığı belirtildi. Aynı tarihte Aydın Kuşadası ve İzmir Çeşme’de 2 teknede yer alan 46 göçmenin kurtarıldığı belirtildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından denizlerdeki denetimler aralıksız olarak süre geliyor. Insan kaçakçılığı ile mücadele ve düzensiz göçmenlerin güvenliğinin sağlanması amacıyla ekipler bütün imkanlarını seferber ediyor

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yunanistan’ın geri ittiği göçmenler sahil güvenlik tarafından kurtarıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz