1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yurt dışı çıkış harcı ne kadar olacak? İşte son durum

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar olacak? İşte son durum

featured
service

Mevcut 150 liralık harcın, 1000 ya da 1500 liraya çıkarılması planlanıyor. Bu artışın bazı grupları kapsam dışı bırakacak şekilde düzenlenmesi düşünülüyor.

Yurt dışı çıkış harcının artırılmasıyla ilgili maddelerin paketten çıkarılarak, yaz ayları boyunca daha kapsamlı bir çalışma yapılması ve ekim ayında Meclis açıldığında yeniden gündeme getirilmesi planlanıyor. Bu seçenek, daha detaylı bir analiz ve hazırlık yapılmasını öngörüyor.

Mevcut düzenlemeye göre, yurt dışında oturma izni bulunanlar, ticari amaçla yük ve yolcu taşımaya yönelik araçlarda çalışanlar ve 7 yaşını doldurmamış çocuklar yurt dışı çıkış harcından muaf tutuluyor. Yeni düzenlemelerle bu muafiyetlerin genişletilmesi ve bazı grupların eklenmesi bekleniyor.

Bu hafta yapılacak Kabine toplantısında, vergi paketi ve yurt dışı çıkış harcı konusunun detaylı bir şekilde ele alınarak, iki alternatiften birine karar verilmesi bekleniyor. Vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla kapsamlı değerlendirmeler yapılacak ve nihai düzenlemeler belirlenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yurt dışı çıkış harcı ne kadar olacak? İşte son durum
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz