Yurt genelinde mayısta yağışlar arttı, sıcaklık düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Raporlara göre, Kırklareli, Antakya, Karabük, Boyabat, Kızılcahamam, İspir, Doğubeyazıt çevrelerinde sıcaklık mevsim normallerinin altında seyretti. Buna karşın, Kuşadası, Aydın, Bodrum, Datça, Marmaris, Seferihisar, Isparta, Fethiye, Alanya, Anamur, Kaş, Senirkent, Eğirdir, Acıpayam, Köyceğiz, Manavgat, Kale-Demre, Gazipaşa ve Ceylanpınar çevrelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti.

Türkiye genelinde Mayıs ayı ortalama sıcaklığı 16,9 dereceyle mevsim normallerinden 0,2 derece altında gerçekleşti.

Mayıs ayında ekstrem sıcaklıklar, en düşük sıcaklık eksi 2,9 dereceyle Erzurum ve Sarıkamış’ta, en yüksek sıcaklık ise 39,6 dereceyle Ceylanpınar’da tespit edildi.

2024 yılı Mayıs Ayı Alansal Yağış raporuna göre, Türkiye genelinde Mayıs ayı yağışı normalin ve geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdi. Bu yıl Mayıs ayı yağışı 70,3 mm olurken, Mayıs ayı normali 52,7 mm ve geçen yıl Mayıs ayı yağışı 66,8 mm olarak ölçüldü. Yağış miktarı, normaline göre yüzde 33, geçen yıla göre ise yüzde 5 arttı.

fh5dh4f.jpg

Mayıs ayında Ankara, Konya, Karaman, Trabzon, Adana, Osmaniye, Hatay, Siirt ve Şırnak çevrelerinde yağışlar normalin iki katı artış gösterdi. Kıyı Ege, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Mardin, Mersin ve Antalya çevrelerinde ise yüzde 40 oranında azalma görüldü. Muğla’nın güneyinde yağışlar yüzde 80’in üzerinde azaldı. Marmara ve Ege bölgeleri hariç, tüm bölgeler normalin üzerinde yağış aldı. İç Anadolu Bölgesi, yüzde 49 ile en fazla artış gösteren bölge oldu.

Rize’de 165,4 mm ile en fazla yağış kaydedildi. Ardahan, Artvin, Osmaniye, Rize ve Trabzon’da son 64 yılın en yüksek yağışı gerçekleşti. Mayıs ayında Türkiye genelinde ortalama 12,5 yağışlı gün yaşandı.

Meteorolojik kuraklık haritalarına göre, son yıllarda yurdun birçok bölgesinde etkili olan olağanüstü ve şiddetli kuraklık tehdidinin mayıs ayı haritasında Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Uşak, Aydın, Muğla, Kaş ve Alanya çevrelerinde etkili olduğu, yurdun büyük bölümünde de normal ve üzeri risk olmadığı görüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yurt genelinde mayısta yağışlar arttı, sıcaklık düştü

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz