Yüzde 57 oranında artış! AKP iktidarı döneminde intiharlar katlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre; intihar edenlerin yüzde 76’sını erkekler oluşturuyor. Bunların yüzde 40’ı ise 20-34 yaş aralığında. İntiharların yüzde 25’i de ateşli silahla gerçekleşti. Ayrıca intihar nedenlerinden 2001’de 151 olan diğer nedenler, 2023’te 1270’e yükseldi.

Diğer nedenlerin, 2001’de toplam intiharlar içindeki oranı yüzde 6 iken 2023’te yüzde 31’e çıktı. 2023’te gerçekleşen 1135 intihar ise “medeni bilinmiyor” şeklinde kaydedildi. Verilere göre 2023’teki intiharların yüzde 59’unun “nedeni belli değil” ya da “açıklanmıyor”.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, TÜİK’in nedenlere yönelik hangi hassasiyetle hareket ettiğinin sorulması gerektiğini belirtti. Yalçınkaya, “Burada şeffaf olmamak, toplumsal duyarlılıkta sorunlara neden olur. Sağlık hizmetlerine erişim, bireysel silahlanma, geçim sıkıntısı gibi sorunlar ve umutsuzluk gibi birçok etkenin intiharlara yol açtığı görülmekte. Özellikle ergenlik dönemi intiharlarının bütünlüklü bir yaklaşımla değerlendirmesi gerekiyor. Ülkenin demokratik ortamından, ekonomik sorunlara tüm belirleyiciler, yurttaşın sağlığına ve yaşamına yönelik tehdit oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yüzde 57 oranında artış! AKP iktidarı döneminde intiharlar katlandı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz