Yüzyıllardır kullanılıyor, tutan parmağını yalıyor! Avrupalıların tercihi Aydın oluyor! Şeker değil artık bu kullanılıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde hayvansal ürün ihraç kontrolleri aralıksız bir şekilde devam ediyor. Tarım ürünleri ile birlikte hayvansal ürünlerde de denetlemeler yapılırken Aydın’da üretilen balların da denetlenmesiyle birlikte ihracat yolculuğu başladı. Aydın’ın Efeler ilçesinde hazırlanan 21.425 kiloluk süzme çam balı Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yapılan kontroller ile birlikte Macaristan’a doğru gönderiliyor. 18 saatlik uzun yolculuğun ardından ballar Macaristan’da tüm sofralarda yerini alıyor.

Türkiye’de hem büyükbaş hayvan sayısı hem de arı kovanlarının sayısı kayıt altına alınırken çiğ süt, balık ve bal üretimi ile birlikte tarımsal ekonomiye de katkı sağlanıyor. Şehirler arasındaki yarış devam ederken Aydın’da 2023 yılında gerçekleştirilen 41.125 ton çeşitli hayvansal ürün ihracatı ile birlikte 248 milyon dolar ülke ekonomisine girdi.

İçerisinde bulunan doğal şekerlerin yanı sıra vitamin, mineral, antioksidan ve diğer besleyici bileşenler içeren bal vücut için bütün faydaları sağlamaktadır. Soğuk algınlığı ve boğaz ağrısı gibi hastalıkların semptomlarını hafifletmek için kullanılan bal Antibakteriyel ve anti mikrobiyal özellikleri de içerisinde barındırıyor. Bu özelliği ile birlikte enfeksiyonlara karşı mücadeleyi kolaylaştıran balın başlıca faydaları şu şekildedir:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yüzyıllardır kullanılıyor, tutan parmağını yalıyor! Avrupalıların tercihi Aydın oluyor! Şeker değil artık bu kullanılıyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz