1. Haberler
  2. Gündem
  3. Zam beklerken aylıklar da elden gidecek! SGK emeklilere kara haberi duyurdu

Zam beklerken aylıklar da elden gidecek! SGK emeklilere kara haberi duyurdu

featured
service

Geçtiğimiz yıl, kayıt dışı istihdamın yoğun olduğu iller başta olmak üzere, Türkiye genelinde yapılan 101 bin 794 denetimde, 1533 iş yerinin sahte olduğu tespit edildi. SGK, çalışmadığı halde sigorta primi ödenen veya sahte iş yerleri üzerinden sigortalı gösterilen 88 bin 455 kişinin sigorta kayıtlarını iptal etti.

Sahte sigorta hizmetlerini silen SGK, bu yolla emekli maaşı bağlanan kişilerin maaşlarını iptal etti. Ayrıca, yapılan maaş ve diğer ödemeler de faiziyle geri alındı. SGK, sahteciliğin tespiti halinde iş yerlerine yaptırımlar uyguladı, sahte iş yerlerinin tescil kayıtlarını, e-sigorta şifrelerini ve iş yeri sicil numaralarını iptal etti. Yersiz yararlanılan teşvik ve destekler ise gecikme cezası ve gecikme zammı ile tahsil edildi.

Sosyal Güvenlik Denetmenleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Şahin, sahte iş yeri ve sahte sigortalılığın sosyal güvenlik sisteminin kronik sorunlarından biri olduğunu belirtti. Şahin, SGK’nın 2 bin 750 sosyal güvenlik denetmeniyle Türkiye genelinde çalışmalarını sürdürdüğünü ve sahte sigortalılık durumlarının daha çok kayıt dışı istihdamın yüksek olduğu illerde görüldüğünü vurguladı. Özellikle son dönemde hamilelerin sahte sigortalılık vakalarında artış tespit edildiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zam beklerken aylıklar da elden gidecek! SGK emeklilere kara haberi duyurdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz