31 yaşındaki Ulusoy, arkadaşları ile birlikte Dereağzı mevkisinden tekneyle Marmara Denizi’ne açılmıştı. Oltasına takılan trakonya balığının dikeni parmağına battığında birden fenalaşan Ulusoy, önce parmağında, ardından sol tarafında uyuşma hissetti.
Arkadaşlarının hızlı müdahalesi ile Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Ulusoy, burada yapılan iğne ve serum tedavisi ile kendine geldi. Tedavisinin ardından taburcu edilen Ulusoy, olay hakkında şunları söyledi:
“Balığın zehirli olmasından şüphelendim. Aslında ona temas etmedim, balık teknenin içine düştü. Ben onu almak için eğildiğim sırada parmağımı soktu. Müthiş bir acı yaşadım, tarif edece kelime bulamıyorum. Sol tarafım komple uyuşmaya başladı. Hastaneye giderken daha da kötüleşmeye başladım, mide bulantısı filan oldu. Hastaneye gittik serum bağladılar, alerjik iğne yaptılar.”
Ulusoy, trakonya balığını ilk gördüğünde mezgit zannettiğini belirterek balığın başının üstünde ve vücudunun yanlarında pek görünmeyen iğneler olduğunu söyledi. Ayrıca bu iğnelerin, sinirlere doğrudan etki ederek sakat bırakabileceği veya ölüme neden olabileceğini dile getirdi. Böyle bir duruma maruz kalan kişilerin hemen en yakın hastaneye gitmesi gerektiğini de ekledi.
Ulusoy, trakonya balığının neden olabileceği tehlikelerin toplum tarafından pek bilinmediğini vurguladı ve ekledi: “Denizde bu balık, genelde ağa gelirmiş ve kumun altında oluyormuş. Bunu başıma gelen olaydan sonra benden yaşlı balıkçı ağabeylerimle sohbetim esnasında öğrendim. İnsanlar kumda yürürken, denize girme esnasında ayaklarına veya vücuduna batma, onların sokması şeklinde bu olay yaşanıyor veya bizim gibi amatör balıkçılar, balığı bilmeyerek ona temas etmeleri halinde bu durumu yaşatıyor. Tekne sahiplerinin kesinlikle amonyak bulundurması gerekiyor. Çünkü denizden çıkmanızın belirli bir süresi var. Acil olarak müdahale edilmesi gerekiyor. Denizden gelene kadar en azından amonyakla müdahale edilmesi gerekiyor. Bunları öğrendim. Başıma böyle bir olay geldi. Tecrübe edindik, öğrenmiş olduk.”
Ulusoy, hastanede çalışanların da bu duruma şaşırdığını belirterek, trakonya balığı sokması gibi vakalarla sık karşılaşılmadığını söyledi.
Yorumlar kapalı.