1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ziraat Bankasında hesabı olanlar dikkat! O tarihe kadar başvurmayanların parası silinecek

Ziraat Bankasında hesabı olanlar dikkat! O tarihe kadar başvurmayanların parası silinecek

featured
service

5411 sayılı Bankacılık Kanunu’na göre, belirli bir süre boyunca işlem yapılmayan ve para girişi-çıkışı durdurulan hesaplar, zamanaşımına uğramaktadır. Türkiye genelinde her yıl binlerce vatandaş, farkında olmadan atıl durumda beklettiği milyonlarca lira değerindeki mevduatın kaybolma riskiyle karşı karşıya kalıyor. Ziraat Bankası, 2024 yılı için bu hesapların zamanaşımına uğrama tarihini 15 Haziran olarak belirledi.

Bu uygulama sonucunda, birçok kişi bankalarında unuttuğu hesaplarla ilgili mağduriyet yaşamaktadır. Kullanmadıkları hesaplarına gelen para transferlerinden yıllarca habersiz kalan vatandaşlar, bir süre sonra bu paraların TMSF’ye devredildiğini öğreniyor. Ziraat Bankası, bu durumun önüne geçmek için internet sitesi aracılığıyla yapılacak sorgulamalarla zamanaşımına uğrayacak hesapların öğrenilebileceğini belirtti.

Hesaplarında zamanaşımına uğrama riski bulunan müşteriler, belirtilen tarihe kadar en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek hesaplarını koruma altına alabilecek. Banka, şube başvurularında geçerli kimlik belgesinin bulunmasının zorunlu olduğunu açıkladı.

Ziraat Bankası'ndan ihracatçıya yeni destek paketi - Balıkesir Haberleri

Ziraat Bankası tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: “5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesi gereğince, bankalarda en son talep, işlem veya yazılı talimat tarihinden itibaren on yıl içinde aranmayan mevduatlar zamanaşımına tabi olmaktadır.” Ayrıca, 2006 yılında yürürlüğe giren düzenlemeye göre, bankalar zamanaşımına uğramış mevduat ve alacakların listesini her yıl Şubat ayı başından itibaren internet sitelerinde dört ay süreyle yayınlamakla yükümlüdür.

2025 yılına kadar zamanaşımına uğrayacak hesapları sorgulamak isteyen Ziraat Bankası müşterileri, bankanın resmi internet sitesini ziyaret ederek bu işlemi gerçekleştirebilirler. Bu sayede, hak sahipleri hesaplarının durumu hakkında bilgi alarak olası kayıpların önüne geçebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ziraat Bankasında hesabı olanlar dikkat! O tarihe kadar başvurmayanların parası silinecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz