Türkiye Yazarlar Birliği ve Mamak Belediyesi işbirliğinde hakikatleştirilen ve başşehir için bir ilk olan “Ankara Edebiyat Şenliği” Mamak’ta Musiki Muallim Okulu’nde üçüncü günde de devam etti.
Şenlik alanından üç gündür canlı yayın yapan Ankara Masası’nın misafiri şenliğe konut sahipliği yapan Mamak Belediyesi’nin Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci oldu.
Ecem Çetin’in suallerini cevaplayan Düğmeci, Edebiyat Şenliği’nin ehemmiyetine dikkat çekti.
Edebiyatın ulusu halk yapan en ehemmiyetli öğelerden biri olduğuna vurgu yapan Düğmeci “Geçmişin izlerini, ananelerini ortaya koyan edebiyattır.” dedi.
Düğmeci, Ankara’da muhtelif yazarlar, edebiyatçılar, mecmuacıların olduğunu bildikleri için Edebiyat Şenliği’ni yapmaya karar verdiklerini belirtirken ”
Ankara’da yeni bir abuhava heyetsin istedik” ifadelerini kullandı.
“Mamak niçin bu mevzularla çok ilgileniyor?” sualine ise Düğmeci “Biz vazifeye geldiğimiz günden bugüne, Mamak’ta özel bir proje yürüttük. Bu proje kütüphaneler! Yazarlık, tarih… bunların içinde kütüphanelerin çok büyük bir ehemmiyeti var. 19 tane kütüphanemiz var. Gençlere daha cazip gelmesi için özel ikramlarımız ve lüzum dinleyecekleri kitapları bulma ihtimalleri tanıdık. Hatta kitap kapında uygulamamız var. Kitaplarla insanımızı buluşturmak için illa kütüphanemize gelmesi gerekmiyor. Başka Bir Deyişle Mamak okuyor, Mamak okusun, kitaplarla anılsın istedik ve bu kurguyu reelleştirdikten sonra yeni bir adım gerekti bu da Edebiyat Şenliği oldu. Birbiriyle bu anlamda çok ilintili bir vaziyet.” diye konuştu.
Düğmeci, gençlere müteveccih spor faaliyetleri, sanat kursları gibi faallikler tertip ettiklerini belirterek “Edebiyat Şenliği’yle gençlere müteveccih çalışmalarımızı taçlandırdık.” biçiminde konuştu.
Yorumlar kapalı.