Ekilen sebzelerin hasat edilerek lüzum sahiplerine dağıtıldığı Yankı-Çiftlik kuruluşu hem teknolojik alt yapısıyla hem de yemyeşil etrafıyla görenleri kendine hayran vazgeçiyor.
Sincan Belediyesi tarafından yaşama geçirilen “Yankı-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi sanki bir botanik bahçesi misyonu da görüyor.
Çocuklar başta olmak üzere 7’den 70’e gelen ziyaretçilere sıfır atık ve geri dönüşüm sürecinin anlatıldığı Yankı-Çiftlik’te dalından koparılan domates, biber, salatalık, karpuz gibi sebze ve meyveler de taze taze ikram ediliyor.
“Yankı-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi”nde imal her geçen gün çoğalıyor. Sincan Belediyesi Paklik İşleri Müdürlüğü kimyevi gübre kullanılması neticesinde artan toprak kirlenmesinin önüne geçilmesi için organik gübre üretimini çoğaldırdı.
Ekim yapılan toprağın vitamin mineral bedellerini gözeten, bereketini yapay gübresiz çoğaldıran ve su gereksinimini eksilten ürünlerin başında solucan gübresi geliyor. Sincan Belediyesi kırmızı kaliforniya solucanı alarak solucan gübresi imaline başladı ve her geçen gün bereketini çoğaldırarak devam ediyor.
Tesiste 4 adet adaleye mevcut ve her bir kasadan 250kg gübre alma kapasitesi var. Sıcaklık ve faize süratine bağlı olarak 3 ayda 300 kiloya kadar ürün alınabiliyor.
Elde edilen solucan gübresi “Yankı Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi”nde meyve ağaçları, çiçekler ve sebzeler için kullanılıyor. Hasat edilen sebzeler bir araya gelerek hem gelen ziyaretçilere ikram ediliyor hem de lüzum sahiplerine dağıtılıyor.
Yorumlar kapalı.