1. Haberler
  2. Eğitim
  3. 2024 KPSS Ortaöğretim Sınavı Yaklaşıyor! Tarih, Saat ve Detaylar Açıklandı

2024 KPSS Ortaöğretim Sınavı Yaklaşıyor! Tarih, Saat ve Detaylar Açıklandı

featured
service

Sınavda adaylara Genel Kültür ve Genel Yetenek olmak üzere iki ana oturumda toplam 120 soru yöneltilecek. Bu soruların 60’ı Genel Yetenek, 60’ı ise Genel Kültür alanlarından gelecek. Adayların bu soruları yanıtlamaları için toplamda 130 dakika süre verilecek. Bu süre zarfında adaylar, sınav salonunu terk edemeyecekler.

KPSS Ortaöğretim Sınavı Kaç Dakika, Kaç Soru?

( = window. || []).push({});

ÖSYM’nin yayımladığı sınav takvimine göre, KPSS ortaöğretim sınavı 15 Eylül 2024 Pazar günü saat 10.00’da yapılacak. Sınav yerlerini belirleyen ve giriş belgelerini erişime açan ÖSYM, adayların bu belgeleri sınav günü yanlarında bulundurmaları gerektiğini vurguladı.

Sınav İçin Son Hazırlıklar

Adaylar sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden temin edebiliyor. Sınav günü saat 10.00’da başlayacak olan KPSS ortaöğretim sınavında, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına giriş yapılamayacak. Adayların sınav öncesinde kimlik belgeleri ve sınav giriş belgeleriyle sınav merkezlerinde olmaları büyük önem taşıyor.

KPSS ortaöğretim sınavı, kamu kurumlarında memur olmak isteyen lise mezunu adaylar için büyük bir fırsat sunuyor. Bu sınav, adayların bilgi ve yeteneklerini ölçerek, devlet kurumlarında istihdam edilme şansı veriyor. Sınav sonrasında adayların aldıkları puanlar, tercihlerde belirleyici rol oynayacak.

Sınav günü yaklaştıkça adayların heyecanı artıyor. KPSS ortaöğretim sınavına hazırlanan herkes için 15 Eylül, gelecekteki kariyerleri açısından kritik bir gün olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 KPSS Ortaöğretim Sınavı Yaklaşıyor! Tarih, Saat ve Detaylar Açıklandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz