10 yaş üstü otomobili olanlar yaşadı! Uzmanlar yüzbinlerce kişiye güzel haberi verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomobil pazarında gerileyen ikinci el piyasasının ardından 10 yaş ve üzeri otomobil sahipleri yaşadı. Yüzbinlerce vatandaşa müjdeyi paylaşan uzmanlar güzel haberi verdi. Piyasada dengeler değişiyor…

Otomobil sektöründe önemli bir değişim yaşanıyor. Oto galeri ve satış noktalarında, 10 yaş ve üzeri araçlara olan talep hızla artıyor. Sektör temsilcileri, sıfır otomobillerde düzenlenen kampanya ve indirimlere rağmen, tüketicilerin tercihlerinin 10 yaş üzeri araçlardan yana olduğunu belirtiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Motorlu Kara Taşıtı İstatistikleri’ne göre, 2023 yılının Mayıs ayında 741 bin 828 adet olan ikinci el pazarı, 2024 yılının aynı döneminde %20,62 oranında düşerek 588 bin 886 adede geriledi. Aynı zamanda, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, sıfır araç satışları da geçen yılın aynı dönemine göre %10 oranında azalarak 100 bin 305 adet olarak gerçekleşti. Otomobil satışları %8,19 düşüşle 80 bin 260; ticari araçlar ise %17 azalarak 20 bin 45 adet oldu.

2el-arac-11.webp

Yılın ilk beş ayında, otomobil pazarının %87,8’ini vergi oranları düşük olan A, B, ve C segmentlerindeki araçlar oluşturdu. Düşük vergi oranlarına sahip araçların yanı sıra, düşük fiyat segmentindeki araçlara olan talep de arttı. Sektör temsilcileri, vatandaşların model yükseltmek yerine model düşürmek amacıyla araç değiştirdiğini belirtiyor.

1712471442692-ikinci-el-arac-ve-gayrimenkul-satisina-duzenleme-kimlik-dogrulama-ve-yetki-belgesi-zorunlulugu-getirildi-6-dhb.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
10 yaş üstü otomobili olanlar yaşadı! Uzmanlar yüzbinlerce kişiye güzel haberi verdi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz