1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 100 Bin dolar yatıran 150 Bin dolar aldı! Dolar ve altın alan değil, bunu yapan çok kazanacak

100 Bin dolar yatıran 150 Bin dolar aldı! Dolar ve altın alan değil, bunu yapan çok kazanacak

featured
service

Yatırımcılar, elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Bu araçlardan biri de yüksek faiz oranları nedeniyle mevduat faizleri oldu. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı. Merkez Bankası, dolar kuru ve enflasyonla mücadele amacıyla politika faizini %50 seviyesine kadar yükseltti. Bu durum, mevduat faizlerini hem yabancı hem de Türk yatırımcılar için cazip hale getirdi. %50 seviyesinde kazanç elde etme imkanı, yatırımcıların dikkatini çekti.

Dolar/TL kuru ise son üç yılda 32 TL’den 33 TL’ye yükselerek ciddi bir kazanç sağlamadı. Bu nedenle mevduat faizleri, özellikle yabancılar için daha çekici oldu. Mevduat yatırımları konusunda Selçuk Geçer, en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı. Selçuk Geçer, Merkez Bankası’nın dolar kurunu sabit tutma politikasına devam ettiğini belirtti. “Carry Trade yapanlara büyük avantaj sağlanıyor. Türkiye’de mevduat faizleri %50 civarında seyrediyor. Yabancılar, paralarını TL mevduatında değerlendirip ardından tekrar dolara çeviriyor ve %48 kazanç elde ediyor. 100 bin dolarlık yatırım 150 bin dolar olarak geri dönüyor” dedi.

yeni-proje-2024-08-04t133105-332.jpg

Carry trade, düşük faizli bir para birimiyle borçlanarak bu parayı yüksek faizli bir para birimine yatırmayı ifade eder. Yatırımcılar, iki ülke arasındaki faiz oranı farkından yararlanarak bu stratejiyi kullanırlar. Bu şekilde, borçlanılan para birimiyle elde edilen farklılıkla kar etmeyi hedeflerler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
100 Bin dolar yatıran 150 Bin dolar aldı! Dolar ve altın alan değil, bunu yapan çok kazanacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz