1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 100 Bin TL Düşük Faizli Kredi Hazırlığı! İddiası Bile Yetti, Borcu Olanları İlgilendiriyor: Gözler Meclis’te…

100 Bin TL Düşük Faizli Kredi Hazırlığı! İddiası Bile Yetti, Borcu Olanları İlgilendiriyor: Gözler Meclis’te…

featured
service

Meclis Genel Kurulu 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı için bugün 15.00’te toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genel Kurul’da milletvekillerine hitap edecek, Meclis Başkanı Kurtulmuş ise akşam açılış resepsiyonu verecek.

Sözcü’de yer alan haberde, devlet destekli borç kapatma kredisi, torba yasa kapsamında gündeme alınması planlanan önemli maddelerden biri. Bu düzenleme ile, vatandaşlara 100 bin TL’ye kadar borç kapatma kredisi sağlanarak, mevcut borçların kamu bankalarına daha uygun faiz oranlarıyla taşınması hedefleniyor.

Borç ödemelerinde zorlanan vatandaşlar için bu kredi paketinin, finansal anlamda bir rahatlama getirmesi bekleniyor. Ancak, bu kredinin vatandaşlar üzerinde yaratacağı etki, nihai düzenlemelerin detaylarına bağlı olacak.

Torba yasa içerisinde ayrıca, kamu borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik bir düzenleme de yer alıyor. Bu kapsamda, vergi borçları, SGK prim borçları, genel sağlık sigortası prim borçları ve trafik cezaları gibi kamuya olan borçların yapılandırılması planlanıyor.

Sicil affı ve borç kapatma kredisiyle ilgili kanun teklifi TBMM’ye sunulmuş durumda. Meclis’in tatilde olması nedeniyle, bu teklifin Ekim ayında görüşülmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
100 Bin TL Düşük Faizli Kredi Hazırlığı! İddiası Bile Yetti, Borcu Olanları İlgilendiriyor: Gözler Meclis’te…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz