1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 1999 Sonrası SGK Girişi Olanlar İçin EYT’siz 43, 44 ve 45 Yaşında Erken Emeklilik Fırsatı!

1999 Sonrası SGK Girişi Olanlar İçin EYT’siz 43, 44 ve 45 Yaşında Erken Emeklilik Fırsatı!

featured
service

Erken Emeklilikte Kademeli DönemEmeklilikte yaşa takılanlar yasası, geçtiğimiz yıl 3 milyon kişiye emeklilik hakkı tanımıştı. Ancak 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olanlar, bu düzenlemeden faydalanamadıkları için büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Şimdi ise, kademeli emeklilik düzenlemesi ile birlikte bu kesim için yeni bir umut doğuyor.

Hükümete Tepkiler BüyüyorduHükümete yönelik tepkiler artarken, EYT’nin kapsamına giremeyen çalışanlar için kademeli emeklilik düzenlemesinin bir an önce hayata geçirilmesi talep ediliyordu. Sonunda beklenen haber geldi ve SGK girişi 1999 ve sonrası olanlar için EYT’siz erken emeklilik imkanı sağlanacağı duyuruldu.

Ne Zaman Gerçekleşecek?Meclisteki yeni yasama döneminin başlamasıyla birlikte kademeli emeklilik düzenlemesi hızla gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, henüz kesin bir tarih vermemiş olsa da, düzenlemenin Ekim ayında hayata geçeceği öngörülüyor.

Kapsam ve ŞartlarKademeli emeklilik düzenlemesine kimlerin dahil olacağı ise merak konusu. İlk belirlemelere göre, 8 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olanlar bu düzenlemeden yararlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK ve Bağ-Kur çalışanları için yeni bir yaş-prime dayalı emeklilik tablosu hazırlayacak.

Prim Gün Sayısı ve Yaş SınırıSGK uzmanlarının yaptığı hesaplamalara göre, 9 Eylül 1999 ve sonrası SGK girişi olanların, 6250 prim gününü tamamlaması durumunda erkeklerin 45, kadınların ise 43 yaşında emeklilik hakkı kazanacağı belirtiliyor.

Bu heyecan verici gelişmelerin ardından, çalışanlar yeni düzenlemenin detaylarını sabırsızlıkla bekliyor. Erken emeklilik hayali, sonunda gerçeğe dönüşebilir! Gelişmeleri takip etmeye devam edin!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
1999 Sonrası SGK Girişi Olanlar İçin EYT’siz 43, 44 ve 45 Yaşında Erken Emeklilik Fırsatı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz