1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açıldı

2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açıldı

service

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu açılış töreninde yaptığı açıklamada, balıkçılık kurallarını 4 yıllık geçerlilik süresiyle bir tebliğ ile yayınladıklarını belirtti.

Bakan Yumaklı, bu tebliğin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Yenikapı’da gerçekleşen törenle bu gece yarısı yürürlüğe gireceğini ifade etti.

Toplantıda, balıkçıların yanında olmaya devam edeceğini vurgulayan Yumaklı, “Sektörle ilgili adımları her zaman birlikte atıyoruz. Balıkçılarımızın talepleri, akademik çalışmalar ve sektör temsilcilerinin görüşleri doğrultusunda yeni bir yola girdik” dedi.

Bakan, balıkçılığın sürdürülebilirliğini sağlamanın yanı sıra balıkçıların kazancını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Yaklaşık 1 yıllık süre zarfında hazırlanarak yürürlüğe girecek tebliğin, balıkçılık sektörünün tüm dinamiklerini kapsayarak büyük bir uzlaşı ile hazırlandığını ifade etti.

Yumaklı, “Su ürünlerinde de planlı üretimi başlatıyoruz. Hayvansal üretimde yılbaşında devreye girdiğimiz bu süreç, bitkisel üretimde de eylül itibarıyla hayata geçirilecektir” diyerek sözlerini sürdürdü.

Bakan, sektörün geleceği için çalışmayı sürdüreceklerini de dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini iletti ve balıkçılara bereketli kazançlar diledi. Tören sonunda, aile fotoğrafı çektirip denize balık bırakılarak dualar edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz