1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2025 Asgari Ücret Zammı İçin Şok Edici Açıklama: ‘Üzgünüm Ama…’

2025 Asgari Ücret Zammı İçin Şok Edici Açıklama: ‘Üzgünüm Ama…’

featured
service

2025 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?Çalışanlar, Aralık ayında başlayacak olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarına gözlerini dikti. Temmuz ayında beklenen ara zam yapılmamıştı ve bu durum, Ocak 2025 için beklentileri oldukça artırdı. Peki, asgari ücret zammı için ilk veriler ne?

Geri Sayım BaşladıArtık yeni yıla sadece 3 ay kaldı ve Aralık ayında yapılacak toplantılar büyük bir merakla bekleniyor. SGK uzmanı İsa Karakaş, yeni asgari ücret tahmini ile gündeme oturdu. “Kesin konuşuyorum” diyen Karakaş, zammın 22 bin 500 TL’den fazla olmayacağını duyurdu.

Ekonomik EtkilerAsgari ücret artışları yalnızca çalışanları değil, aynı zamanda gıda ve hizmet sektörlerini de doğrudan etkiliyor. Temmuz ayında beklenen ara zam yapılmadığı için, çalışanlar gözlerini Ocak 2025’te açıklanacak yeni asgari ücrete çevirmiş durumda. İsa Karakaş, zammın çok yüksek olmayacağına dair uyarılarda bulundu.

Emekli Zammı İçin Kötü HaberKarakaş, emekli maaşlarıyla ilgili de tahminlerde bulundu. Düşük zamlar nedeniyle emeklilerin enflasyon karşısında ezildiğini belirten Karakaş, Ocak 2025’te verilecek zammın en fazla yüzde 15 olacağını ifade etti. Memur ve memur emeklisi için ise artışın yüzde 10’un üzerinde olmayacağını vurguladı.

En Düşük Emekli MaaşıOcak ayında verilecek en düşük emekli maaşının 15 bin TL’nin üzerine çıkmayacağı, milyonlarca emeklinin merakla beklediği bir diğer konu. İsa Karakaş, bu konuda da net bir açıklama yaptı ve maaşların yetersiz kalacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2025 Asgari Ücret Zammı İçin Şok Edici Açıklama: ‘Üzgünüm Ama…’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz