1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 3 ayda 3 kez zam geldi! Fiyatlar daha da uçacak: Zam öncesi herkes marketlere stok yapmaya koşuyor

3 ayda 3 kez zam geldi! Fiyatlar daha da uçacak: Zam öncesi herkes marketlere stok yapmaya koşuyor

featured
service

CNBC’e’de konuşan Trakya Tohumcular Derneği Başkanı İbrahim Toruk, süreçle ilgili değerlendirme yaptı. Yağdaki sahtekarlığa karşı uyaran Toruk, vatandaşın bilinen markalardan şaşmaması gerektiğinin altını çizerek, “Ülkemizde yağ sanayiinin oyuncuları belli. Bu oyuncularda tağşiş olduğunu görmedik. Özellikle zeytinyağında yaşıyoruz. Daha küçük üreticilerin bunu yaptığını görüyoruz. Ucuz yağ alırken sağlıksız yağ almamak gerek.” Dedi.

Fiyatlardaki artışın geleceğiyle ilgili de bilgi veren Torul, “Döviz artarsa, dünyadaki arz biraz daha düşerse maalesef yağdaki fiyat artışı devam edecek.

Güney Yarımküre’den de iyi haber gelmiyor. Brezilya ve Endonezya’da palm yağı üretiminde soya üretiminde problemler var. Kuraklık böyle devam ederse arz daha da azalacak.” diye konuştu.

Türkiye’deki fiyatlarda Ağustos’ta Ayçiçek tohumu ve ham yağda dahili işlemde kontenjan açıldığını anımsatan Toruk, “Türkiye’deki üreticilerden ürün alan sanayi firmalarına yılbaşından sonra ithalat izni verilecekti. Yani düşük vergili ithalat izni. Yılbaşı itibariyle buna hak kazanan firmaların belirlenmesi, sonrasında dünya fiyatlarıyla ithalatın yapılması bence Ayçiçek yağı fiyatındaki artışı durduracaktır” ifadelerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
3 ayda 3 kez zam geldi! Fiyatlar daha da uçacak: Zam öncesi herkes marketlere stok yapmaya koşuyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz