1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 5 dakikada doluyor 1000 km yol yapıyor! Renault’tan ezber bozacak otomobil: Yakıt derdine son

5 dakikada doluyor 1000 km yol yapıyor! Renault’tan ezber bozacak otomobil: Yakıt derdine son

featured
service

Fransız otomobil devi Renault, hidrojene kayıtsız kalamayacağını gösterdi. İki hafta sonra Paris Motor Show’da tanıtılması beklenen yeni konsept aracı “Embleme” ile marka, hidrojen yakıt hücresini menzil uzatıcı olarak kullanarak elektrikli araç dünyasına yeni bir soluk getiriyor.

Renault’nun tanıttığı bu araç aslında tam anlamıyla elektrikli. Ancak klasik elektrikli araçların aksine, Embleme’de hidrojen yakıt hücresi menzil uzatıcı olarak görev yapıyor. Bu sayede araç, daha uzun menzile ve kısa dolum süresine sahip oluyor. Marka yetkilileri, aracın toplam menzilinin 1000 kilometreye kadar çıkabileceğini ve hidrojen deposunun sadece 5 dakikada doldurulabileceğini belirtiyor.

Renault, Embleme’nin karbondioksit emisyonunun yaşam döngüsü boyunca standart araçlara göre %90 daha az olacağını savunuyor. Bu, markanın popüler modeli Captur’dan %90, elektrikli Megane’dan ise %80 daha düşük emisyon anlamına geliyor. Renault’nun bu iddiası, şirketin karbon ayak izini azaltma konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Renault Made a Hydrogen Wagon With a Rechargeable Battery

Aracın tasarımında en dikkat çeken detay, Renault’nun son dönemde çıkardığı modellerden oldukça farklı olan arka kısmı. Alışılagelmiş çizgilerin dışına çıkılarak “tarz dışı” olarak nitelendirilebilecek bir dokunuş eklenmiş. Araçta 40 kW/s Nikel Manganez Kobalt (NMC) batarya bulunuyor; bu da uzun menzili destekleyen önemli bir unsur.

Renault Embleme revealed as hydrogen coupé-SUV for 2030 | Autocar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
5 dakikada doluyor 1000 km yol yapıyor! Renault’tan ezber bozacak otomobil: Yakıt derdine son
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz