1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 65 yaş üstü vatandaşlar son dakika! Artık ücretli olacak

65 yaş üstü vatandaşlar son dakika! Artık ücretli olacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de son gelen mazot zamları ve emekçilik giderlerinin çoğalması nedeniyle kazançların maliyeti karşılamadığını ifade eden Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Veysel Öztürk, otobüslerde 65 yaş üstü yurttaşların fiyatsız olarak taşıması uygulamasının son bulacağını söyledi.

Öztürk tarafından yapılan son dakika açıklamasında parasız seyahatin ne zaman kalkacağına dair tarihte vererek, “15 Ekim 2023 tarihinden sonra bu yurttaşlarımızın artık fiyatsız binişe son veriyoruz. Şehit yakınları, gaziler, polisler, manililer ve basın üyeleri dışında, 65 yaş ve üstü yurttaşlar için fiyatsız taşıma hizmeti sona erecek” ifadelerini kullandı.

Öztürk tarafından gelen açıklamalarda, devletin 65 yaş üstü yurttaşların fiyatsız toplu taşıma için verdiği 1700 TL’lik dayanağın artık yeterli olmadığını söyledi.

BURDUR’DA KALDIRMIŞTI

Burdur’da Temmuz ayında bu mevzuda karar alınmış ve 65 yaş üstüne toplu tşaıma fiyatlı olmuştu. Mevzubahisi kararla alakalı ise: “Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÖTV zammı ile mazottaki maliyet çoğalışı sonrası şehrimizde toplu taşımanın sürdürülebilirliği için yaptığımız hesaplamalar ile zorunlu meblağın 20,00 TL olduğunda ancak giderlerimiz ve taşıma maliyeti karşılandığı görülmüştür. Kooperatif olarak kazancımızı artırmanın yolunun devamlı yüksek zamlar istemek değil fiyatsız taşımaya son vermek olduğu kanısına vardık. Yaptığımız hesaplamada günlük tüm çalışan vasıtaların makine cirosunu taşıdığımız fiyatlı ve fiyatsız yolcu rakamına dağıldığımızda yolcu taşıma birey başına vasati 6,08 TL olmaktadır. Toplu taşıma fiyatlarına yapılacak olan zam toplu taşımayı fiyatsız kullanım yapanlara ve suiistimal edenlere yansımamakta devamlı olarak fiyatını ödeyen şahısları güç gidişatta vazgeçmektedir” açıklamalarına yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
65 yaş üstü vatandaşlar son dakika! Artık ücretli olacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz