1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 7 bin liranın üzerinde alışveriş yapanlar dikkat! Bunu yapmayana cezası çok büyük: Resmi Gazete’de yayınlandı

7 bin liranın üzerinde alışveriş yapanlar dikkat! Bunu yapmayana cezası çok büyük: Resmi Gazete’de yayınlandı

featured
service

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeyle birlikte, 7 bin lirayı aşan tahsilat ve ödeme işlemlerinin banka ya da finansal kurumlar aracılığıyla yapılması zorunlu hale getirildi. Tebliğe uymayanlar ise ağır cezalarla karşı karşıya kalacak.

Tebliğe göre, 7 bin lirayı aşan her türlü tahsilat ve ödeme işlemlerinin, doğrudan banka ya da aracı finansal kurumlar üzerinden yapılması gerekiyor. Bu düzenleme sadece mükellefleri değil, aynı zamanda vergi mükellefi olmayan kişileri de kapsıyor. Eğer bir kişi, 7 bin liradan yüksek bir mal veya hizmet satın alırsa, bu bedelin banka ya da finansal bir kurum üzerinden ödenmesi gerekiyor.

Düzenlemeye uymayanlara hem alıcı hem de satıcı için ayrı ayrı ceza uygulanacak. Ödemeler sırasında tahsilatı yapan tarafın banka hesabına doğrudan ödeme yapılmalı ya da işlem banka şubesi aracılığıyla gerçekleştirilerek işleme ait açıklamalara yer verilmelidir. Bu adımlar yerine getirilmezse, her iki taraf da tevsik zorunluluğuna uymamış sayılacak ve ceza alacak.

Bankada hesabı olmayan ya da kredi kartı kullanmayanlar da bu zorunluluktan muaf değil. Bu durumda, satın alınan ürün ya da hizmetin bedeli, satıcının banka hesabının bulunduğu bir şubeye gidilerek açıklamalarla birlikte yapılmalı. Bankadan alınacak dekont, ödemenin tevsik zorunluluğuna uygun olarak yapıldığını belgeleyen resmi bir kanıt olacak.

Alışverişlerde yeni dönem iddiası! 7 bin TL üzeri alışverişler için dikkat çeken hazırlık - Norm Haber

Eğer alıcı, 7 bin liranın üzerinde bir ödemeyi elden yapar ve satıcı da bu parayı bankaya sonradan yatırırsa, bu durumda hem alıcı hem de satıcı tevsik zorunluluğunu ihlal etmiş olacak. Bu durum her iki tarafa da ayrı ayrı ceza uygulanmasına yol açacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
7 bin liranın üzerinde alışveriş yapanlar dikkat! Bunu yapmayana cezası çok büyük: Resmi Gazete’de yayınlandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz