1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 7 Kasım saat 22:00’de hazır olun! Uçuşa geçecek… Tuna Kaya elinde altın, gümüş, dolar olanları uyardı

7 Kasım saat 22:00’de hazır olun! Uçuşa geçecek… Tuna Kaya elinde altın, gümüş, dolar olanları uyardı

featured
service

Kasım toplantısı, 6-7 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Faiz kararı ise 7 Kasım Perşembe günü Türkiye saatiyle 22.00’de kamuoyuna duyurulacak. Yatırımcılar için hayati önem taşıyan bu karar, piyasalar üzerinde büyük dalgalanmalara yol açabilir. Fed’in önceki faiz indirimi kararları, özellikle döviz ve altın piyasalarında önemli hareketlilikler yaratmıştı.

Eylül ayında yapılan açıklamalara göre, Fed yetkilileri önümüzdeki iki toplantıda toplamda 50 baz puanlık bir faiz indirimi planlıyor. Bu indirimlerin her toplantıda 25 baz puan olarak gerçekleşmesi öngörülüyor. Piyasalardaki beklentiler de bu yönde şekillenmiş durumda; FedWatch verilerine göre, Kasım ayında 25 baz puanlık bir indirim olasılığı %65 olarak değerlendiriliyor.

Popüler Analist Wyckoff'tan Altın ve Gümüş Fiyat Öngörüsü - Kriptokoin.com

Ekonomist Tuna Kaya, ABD’nin faiz kararlarının yatırımcılar açısından kritik bir rol oynadığını belirterek şu değerlendirmeleri yaptı: “2024 yılının ilk çeyreğinde Amerika, faiz indirimlerine başlayacak ve bu durum piyasalarda risk alma iştahını artıracak. Özellikle riskli varlıklar olan kripto para birimleri ve ABD borsaları daha fazla ilgi görecek.”

Kaya, ayrıca, “Faiz getirisi olmayan gümüş ve altındaki yukarı yönlü hareketlerin devam etmesini bekliyoruz. Amerika’da faizlerin düşmesiyle birlikte, faiz cazibesini yitiren yatırımcılar altın ve gümüş gibi güvenli limanlara yönelecek. Bu nedenle, 2024 yılı altın ve gümüşün kazançlarını artıracağı bir yıl olacak” şeklinde konuştu.

Not: Bu haber kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
7 Kasım saat 22:00’de hazır olun! Uçuşa geçecek… Tuna Kaya elinde altın, gümüş, dolar olanları uyardı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz