1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 700 bin mükellef tespit edildi Maliyeye takıldı

700 bin mükellef tespit edildi Maliyeye takıldı

featured
service

Bakan Şimşek, yapılan açıklamada, beyan döneminden sonra 95 bin 989 mükellefin beyanname vererek 18,3 milyar lira matrah ve 1,2 milyar lira vergi bildiriminde bulunduğunu belirtti. Bu dönemde yapılan hatırlatmalar sonucunda, beyanname vermeyen mükelleflerin sayısının önemli ölçüde azaldığı ifade edildi.

Evini izinsiz kiralayana 100 bin liralık ceza!

Ancak, halen beyanname vermeyen yaklaşık 700 bin mükellef tespit edildi. Bu mükelleflerle ilgili bilgilerin, cezalı işlem yapılmak üzere ilgili vergi dairelerine bildirileceği belirtildi. Bakan Şimşek, “Elde edilen kazançların beyan döneminde doğru şekilde beyan edilmesi, vergi adaletinin sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Kiracılar için yeni tehdit: Boş tahliye taahhütnamesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi uyumunu artırmak ve vergi adaletini sağlamak amacıyla, beyanname verme yükümlülüğünü yerine getirmeyen mükellefler hakkında gerekli işlemleri başlatacak. Bu süreç, vergi yükümlülüklerini yerine getirmeyen mükelleflerin cezai işlemlerle karşı karşıya kalmasına neden olacak. Bakan Şimşek, tüm mükelleflerin vergi yükümlülüklerini zamanında yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
700 bin mükellef tespit edildi Maliyeye takıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz