1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 700 km menzilli dev SUV geliyor: Herkes Tesla Model Y yerine bunu alacak!

700 km menzilli dev SUV geliyor: Herkes Tesla Model Y yerine bunu alacak!

featured
service

Son dönemde otomobil piyasasında hızlı bir çıkış yakalayan Geely, yepyeni bir modelle müşterilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu defa SUV model ile piyasada kendini gösterecek olan marka, yeni aracının özelliklerini tanıttı. SUV model araç arayışında olanların şans verebileceği özelliklerle karşımıza çıkıyor.

Geely’nin elektrikli araç markası Zeekr, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Zeekr 007 ile büyük bir başarı elde etmesinin ardından, şimdi de aynı tasarım anlayışıyla geliştirdiği SUV modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Zeekr 7X adı verilen bu yeni SUV, boyutları ve teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor.

Zeekr 7X, 4.825 mm uzunluk ve 2.925 mm dingil açıklığıyla segmentinin en geniş SUV’larından biri olacak. Araç, Geely tarafından geliştirilen LFP batarya teknolojisi ile donatılacak ve 700 kilometreyi aşan bir menzil sunacak. Ayrıca, 800V elektrik mimarisi ve %99’un üzerinde verimlilikte çalışan silikon karbür inverter ile ultra yüksek şarj hızına sahip olacak. Bu özellikleriyle Zeekr 7X, doğrudan Tesla Model Y ile rekabet edecek.

Zeekr 7X’in iç mekanında minimalist bir tasarım hakim. Araçta 14.6 inçlik multimedya dokunmatik ekran, 8.8 inçlik dijital gösterge paneli ve 24.3 inçlik artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı gibi ileri teknoloji özellikler bulunuyor. Ayrıca, 13 hoparlörlü Yamaha ses sistemi, yüz tanıma ile kapı açma gibi modern donanımlar da yer alıyor.

yeni-proje-6.jpg

Zeekr 7X’in 2024 yılının son çeyreğinde müşterilere teslim edilmeye başlaması planlanıyor. Zeekr, 7X modeli ile elektrikli araç pazarında güçlü bir yer edinmeyi hedefliyor ve bu modelin özellikle Avrupa pazarında büyük ilgi görmesi bekleniyor. Zeekr’ın yeni “Altın Batarya” teknolojisi ile araçların şarj süresi önemli ölçüde kısalacak ve maliyetleri %14.8 oranında düşecek​.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
700 km menzilli dev SUV geliyor: Herkes Tesla Model Y yerine bunu alacak!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz