1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 750 Liralık Vergi İptal Olmuştu: Kredi Kartında ‘Gerçekçi Limit’ Böyle Hayata Geçti! ‘Şu An Artıramayacaksınız’

750 Liralık Vergi İptal Olmuştu: Kredi Kartında ‘Gerçekçi Limit’ Böyle Hayata Geçti! ‘Şu An Artıramayacaksınız’

featured
service

Kredi kartına getirilmesi beklenen ‘gerçek limit’ ayarı konuşulurken AKP’nin Meclis’e sunduğu ve savunma sanayine fon sağlayacak kredi kartına 750 TL limit vergisi önce 2025’e ertelendi, ardından ise tamamen rafa kaldırıldı.

GERÇEKÇİ GELİR BEYANI İSTENİYOR

Bu kararlar öncesi vatandaşlar 100 bin TL ve üzeri kart limitlerini düşürmek için bankaya koşmuştu. Ancak düzenlemenin iptali sonrası limitlerini yeniden 100 bin TL üzerine çıkarmak isteyen vatandaşların sorun yaşadığı öğrenildi. Normalde hiç sorgusuz sualsiz limit artışına giden bankaların artık gerçekçi bir gelir beyanı istediği, bu kapsamda limit artışı talebini değerlendirmeye alacağı öğrenildi.

Kredi kartı limit güncellemesiyle ilgili detayları milliyet.com.tr’ye açıklayan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı:

“Uygulanan sıkı para politikasıyla birlikte kredi kartı limitlerinin gözden geçirileceğini zaten önceki yorumlarımızda bahsediyorduk. Savunma sanayii fonuyla birlikte bazı vatandaşlarımız limitlerini 100.000 TL’nin altına düşürerek 750 TL ödememek için işlem yaptılar. Eski limitler üzerinden düzenleme bir yana limitlerini yenilemek isteyenler için bazı sorunlarla karşılaşılabiliyor. Bankalar gelir beyanıyla birlikte kredi kartı limitlerini tekrar yeniliyorlar. Maalesef birçok kişi tekrar limitlerini artırmak istediğinde şu anda artıramayacaklar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
750 Liralık Vergi İptal Olmuştu: Kredi Kartında ‘Gerçekçi Limit’ Böyle Hayata Geçti! ‘Şu An Artıramayacaksınız’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz