1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 85 milyon vatandaş bunu bekliyordu! Yeni vergi paketi Meclis’te: Düzenlemeye ilişkin tüm ayrıntılar belli oldu

85 milyon vatandaş bunu bekliyordu! Yeni vergi paketi Meclis’te: Düzenlemeye ilişkin tüm ayrıntılar belli oldu

featured
service

Teklif kapsamında, Danıştay’ın iptal kararı doğrultusunda, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’da değişikliğe gidiliyor. Buna göre, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’na tabi kamu idareleri ile bu idarelere bağlı döner sermaye işletmelerince, mahkeme kararları ve icra dairelerinin ödeme veya icra emirleri üzerine yapılacak ödemelerde “borcu yoktur” belgesi aranması için Hazine ve Maliye Bakanına yetki veriliyor.

Gelir Vergisi Kanunu’nda yapılan değişiklikle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca belirlenen kriterlere göre teknogirişim şirketi niteliğini haiz işverenlerce hizmet erbabına bedelsiz veya indirimli olarak verilen pay senetlerinin, verildiği tarihteki rayiç değerinin bir yıllık brüt ücret tutarını aşmayan kısmı gelir vergisinden istisna tutulacak.

Hizmet erbabı tarafından bu şekilde edinilen pay senetlerinin iktisap tarihinden itibaren üç yıl içerisinde elden çıkarılması halinde istisna edilen verginin tamamı, dört ila altı yıl içerisinde elden çıkarılması halinde istisna edilen verginin yüzde 75’i, yedi ila on iki yıl içerisinde elden çıkarılması halinde istisna edilen verginin yüzde 25’i, vergi ziyaı cezası uygulanmaksızın gecikme faiziyle birlikte işverenden tahsil edilecek.

Mükelleflerin hasılat tutarları tespit edilerek, faaliyet dönemlerine ilişkin beyan ettikleri hasılat tutarları karşılaştırılacak. Farkın yüzde 20’den fazla olması durumunda mükellefler, Vergi Usul Kanunu kapsamında izaha davet edilecek. Cumhurbaşkanı bu oranı bir katına kadar artırmaya veya sıfıra kadar indirmeye yetkili olacak.

Elektronik ticaret pazar yerlerinde, hizmet sağlayıcılarının faaliyetleri dolayısıyla yaptıkları ödemeler vergi kesintisi kapsamına alınacak. Mal ve hizmet alanlarına ilişkin gerçek kişilere yapılan ödemeler üzerinden vergi tevkifatı yapılması öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
85 milyon vatandaş bunu bekliyordu! Yeni vergi paketi Meclis’te: Düzenlemeye ilişkin tüm ayrıntılar belli oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz