1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. AB, Belçika’nın Nükleer Reaktör Süre Uzatma Girişimini Soruşturuyor

AB, Belçika’nın Nükleer Reaktör Süre Uzatma Girişimini Soruşturuyor

featured
service

Avrupa Birliği (AB), Belçika’nın iki önemli nükleer reaktörünün süre uzatma girişimi üzerine resmi bir soruşturma başlattı. Belçika hükümeti, Doel 4 ve Tihange 3 nükleer reaktörlerinin faaliyetlerini on yıl daha uzatmayı planlıyor.

AB Komisyonu, belirtilen reaktörler için sağlanması hedeflenen kamu desteğinin, AB düzenlemelerine uygun olup olmadığını incelemek amacıyla bu soruşturmayı yürütüyor. Bu iki reaktör, toplamda 2 gigavatlık bir kapasiteye sahip olup, %89,8’i Engie’ye ait Electrabel ve %10,2’si EDF’nin yan kuruluşu Luminus tarafından işletilmektedir.

Açıklamalara göre, bu önlemin amacı, Belçika’nın elektrik arz güvenliğini sağlamak ve karbon salınımını azaltmaktır. Belçika, Engie ile iş birliği yaparak finansman ve gerekli yatırımlar için yaklaşık 2 milyar avro tutarında bir kaynak yaratmayı planlıyor.

Ayrıca, nükleer atıkların uzun vadeli depolanması ve nihai bertarafı konusundaki yükümlülüklerin, 15 milyar avro karşılığında Electrabel’den Belçika devletine devredileceği ifade edildi. Gelecekteki yasal değişiklikler karşısında da koruma sağlanacağı kaydedildi.

Komisyon düzenlemeleri, kamu desteklerinin sadece rekabete zarar vermemesi ve kamu yararına uygun durumlarda sağlanabileceğini belirtiyor. Soruşturmanın sonucunda AB, gerekirse Belçika’ya sağlanan kamu desteklerinin geri alınmasına karar verebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AB, Belçika’nın Nükleer Reaktör Süre Uzatma Girişimini Soruşturuyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz