1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. AB, Elon Musk’ı Donald Trump Yayını Öncesinde Uyardı

AB, Elon Musk’ı Donald Trump Yayını Öncesinde Uyardı

featured
service

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk’tan, ABD eski başkanı Donald Trump’la yapacağı canlı yayın öncesinde dikkatli olmasını talep etti.

Thierry Breton, AB Komisyonu İç Pazar Üyesi, yayın öncesi Musk’a hitaben yazdığı mektubu sosyal medyada paylaştı. Mektupta, AB Dijital Hizmetler Yasası çerçevesinde büyük izleyici kitlelerinin daha fazla sorumluluk taşıdığı vurgulandı.

Mektup, özellikle Birleşik Krallık’taki olaylar ve platform üzerinden erişilebilen yayınların AB kullanıcıları üzerindeki potansiyel etkileri göz önünde bulundurularak yazıldığını belirtti. Ayrıca, içeriklerin itidalli bir şekilde yönetilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Musk’ın yönetimindeki X’in, 300 milyondan fazla küresel kullanıcısının üçte birinin AB’de bulunduğu belirtilerek, bu platformun AB hukukuna ve dijital hizmet yasalarına uygunluğunun sağlanmasının zorunlu olduğu ifade edildi.

Ayrıca, ifade özgürlüğünü korurken zararlı içeriklerin yayılmasına karşı etkili ve orantılı çözümler alınması gerektiği vurgulandı. Mektupta, nefret ve şiddet içeren içeriklerin artışına dikkat çekildi.

Yasa dışı kabul edilen içeriklerle ilgili gerekli önlemlerin alınması ve kullanıcıların bilgilendirilmesi konusundaki sorumluluklar da dile getirildi. Musk’ın yüksek takipçi kitlesinin, daha fazla dikkat ve özen göstermesi gerektiği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AB, Elon Musk’ı Donald Trump Yayını Öncesinde Uyardı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz