1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD’de ağustos enflasyonu açıklandı!

ABD’de ağustos enflasyonu açıklandı!

featured
service

Gıda ve enerji fiyatlarının dışarıda tutulduğu çekirdek TÜFE, aylık bazda yüzde 0,3 artış kaydederken, yıllık bazda ise yüzde 3,2 oranında arttı. Beklentiler, aylık çekirdek enflasyonun yüzde 0,2 oranında artacağı yönündeydi.

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, ağustos ayında enerji fiyatları yüzde 0,8 oranında düşüş gösterdi. Gıda fiyatları ise yüzde 0,1 artış kaydetti. Enerji fiyatlarındaki bu gerileme, enflasyonun genel anlamda yavaşlamasına katkı sağladı.

Adıyaman’dan ABD’ye Trump Şapkası: ‘Made in Türkiye’ imzası

Ağustos enflasyon verileri, ABD Merkez Bankası (Fed) için önemli bir rahatlama sağladı. Fed’in yüzde 2 enflasyon hedefi göz önünde bulundurulduğunda, yıllık enflasyon oranının bu seviyelere yaklaşması, önümüzdeki dönemde faiz artışlarında daha temkinli bir yaklaşım izlenebileceğine işaret ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole toplantısında enflasyondaki yukarı yönlü risklerin azaldığını dile getirmişti.

ABD’de 2 yolcu uçağı pistte çarpıştı

Enflasyon verilerinin ardından, altının ons fiyatı da düşüş yaşadı. Ons altın, 2 bin 518 dolar seviyesinden 2 bin 504 dolara kadar geriledi. Gram altın ise 2 bin 754 lira seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Enflasyonun düşmesiyle birlikte yatırımcıların güvenli liman olan altına olan talebi azalmış görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD’de ağustos enflasyonu açıklandı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz